Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Real Sociedad har vunnit deras fyra senaste matcher i Copa del Rey, där en 3-4 seger mot Real Madrid är inräknad.

  • Real Sociedad har fått en välbehövlig vila på hela sju dagar sedan senaste cupmatchen mot Barcelona.

  • Cordoba spelar till vardags i den spanska tredjedivisionen.

  • Real Sociedad vann deras senaste inbördes möte med 3-1, då befann sig Cordoba i La Liga.

  • Det råder en rejäl klasskillnad mellan dessa två lagens spelartrupper.

Fallit i det spanska seriesystemet

Cordoba och Real Sociedad drabbas samman i den spanska cupen Copa del Rey under onsdagskvällen. Vi är inne i det spännande slutspelet och närmare bestämt kvartsfinalerna. Gästerna Real Sociedad är givetvis självklara favoriter till att avancera vidare i cupen under onsdagen. Cordoba är en känd stad, men deras fotbollslag är inte lika känt på senare år.

Hemmalaget Cordoba spelade i berömda La Liga en gång i tiden, men på senare tid hittas laget i den spanska tredjeligan vid namn Segunda Division B. Det finns otroligt många duktiga fotbollsspelare i Spanien, men det råder fortfarande en rejäl klasskillnad mellan La Liga och tredjedivisionen. Cordoba slog visserligen ut La Liga-klubben Getafe i förra cuprundan. Cordoba hade ett skott på mål och vann matchen med 1-0, trots att Getafe dominerat fullständigt under 90 minuter. Real Sociedad besitter massvis med kvalitet i sin trupp, vi förväntar oss ett hemmalag som spelar med ett lågt försvarsspel under onsdagen.

Vill bryta den negativa trenden

Senaste gången Real Sociedad ställdes mot Cordoba var året 2015. Det slutade i en bekväm 3-1 seger för Sociedad och Cordoba åkte ur högstaligan under samma säsong. Sedan dess har dessa två klubbarna gått i vars en riktning. Hemmalaget Real Sociedad har utvecklats till ett topplag som är med och slåss om Champions League-platserna, medan Cordoba fallit rakt ner i det spanska seriesystemet.

Real Sociedad kommer dessutom till onsdagens match med pigga ben. Deras senaste ligamatch var för sju dagar sedan när de mötte Barcelona i Super Cupen. Vi förväntar oss därmed att tränaren Barrenetxea ställer upp en tillräckligt bra lag för att avancera vidare i Copa del Rey. Real Sociedad inledde ligaspelet ruggigt bra den här säsongen men har dalat en del med tiden. Onsdagens match är ett ypperligt tillfälle för att bryta den negativa trenden.

Speltips.se ger tipset:

Real Sociedad vinner hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 19/1 kl 15.18

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.