Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Huddinge lär få det svårare i Allettan än i grundserien då man möter betydligt bättre lag

  • Troja/Ljungby är en av favoriterna att kliva upp i HockeyAllsvenskan senare i vår och axlar favoritskapet i Allettan södra

  • Huddinge har startat Allettan bra men man har hittills mött tre halvmediokra lag i Mörrum, Vimmerby och Skövde

  • Troja/Ljungby har spetsat truppen med offensivt skicklige Jesper Ylivainio som kommer utgöra ett stort hot

Tuffare motstånd framöver

Huddinge har hittills haft en strålande säsong och man var länge obesegrade i Hockeyettan östra, något som gav den klassiska klubben en förstaplats. Med tidigare NHL-stjärnan Peter Nylander på tränarbänken så har offensiven blomstrat och i det defensiva spelet fanns det inte heller mycket att anmärka på under grundserien. Men nu är det Allettan som ska avklaras och lag som Hammarby, Sollentuna och Arlanda byts ut mot Mariestad, Karlskrona och Nybro. Det ska mycket till om Huddinge ska fortsätta sitt ångande lokomotiv rakt genom Allettan och även fast man har goda möjligheter att gå långt så lär man få det betydligt svårare fortsättningsvis.

För Trojas del har starten på Allettan varit lite skakig. I premiären vann man knappt mot Karlskrona för att sedan förlora två raka matcher mot Dalen och Nybro. Därför var det ett pressat lag som äntrade isen i söndags när Mörrum väntade på hemmaplan. Efter en jämn match fick man till sist med sig en straffseger och det var viktigt inför fortsättningen. Men nu gäller det att Troja steppar upp. Det här laget är en av favoriterna till att ta klivet upp till HockeyAllsvenskan senare i vår och man bör vara ett lag för toppen i Allettan framöver när serien satt sig, men då gäller det att man hakar på nu.

Spetsat truppen

Huddinge är ett bra lag, men Troja är ännu bättre enligt mig och bör ha goda chanser att kamma hem en seger i den här matchen. Gästerna vann den tuffa söderserien medan Huddinge haft en betydligt enklare resa i östra serien som inte håller lika bra klass och det tror jag visar sig här. Huddinge har haft ett relativt lätt spelschema inledningsvis och det här blir det första riktiga testet om man klarar av att stå upp emot ett topplag från södra serien som Troja.

Hemmalaget är vana vid en betydligt öppnare hockey som spelas i den östra serien och nu väntar ett betydligt mer strukturerat Troja som ofta matchats mot bra lag i den södra serien under hösten. Gästerna har dessutom spetsat truppen med erkänt skicklige Jesper Ylivainio och det är en av Hockeyettans skickligaste spelare i det offensiva spelet. Troja rankas enligt mig högre än Huddinge och jag tror man har goda chanser att plocka hem en seger här.

Speltips.se ger tipset:

Troja/Ljungby (ML) hos Betfair

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 19/1 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.