Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Krefeld har förlorat sina åtta inledande matcher den här säsongen

  • Wolfsburg har en del förluster men flera efter övertid och man har hållit jämna steg i nästan alla matcher

  • Krefelds offensiv är obefintlig så här långt och försvarsmässigt släpper man in alldeles för mycket mål

  • Wolfsburg har ett bättre lag än Krefeld och det finns god potential att knyta åt sig en placering högre upp i tabellen

  • Krefeld har förlorat sina fem senaste matcher mot Wolfsburg och när lagen möttes i premiären vann Wolfsburg med 4–1

Turbulensen fortsätter

Problemen fortsätter att förfölja Krefeld som inlett DEL med åtta raka matcher utan poäng. Klubben har länge haft problem på flera håll och kanter och det har tyvärr gått ut över laget på isen. Ekonomin är körd i botten, ledande folk har lämnat och spelare och tränare har lämnat klubben hastigt. Kvar finns en ledning med bristande hockeykunskap och det har speglat av sig på lagbygget. Lettiske tränaren Mihalis Svarinskis slängdes in av klubbens ryske ägare när meriterade Glen Hanlon hoppade av en månad innan seriestart och med honom flydde flera spelare som man inte ersatt. Krefeld är en klubb i spillror och det märks redan nu.

För Wolfsburgs del är man inte så värst nöjda över seriestarten, men det finns flera bra bitar att ta med sig inför fortsättningen. Efter åtta matcher har man enbart förlorat två matcher efter full tid och det har redan hunnit bli tre förluster efter övertid och straffar, något som vittnar om att det finns potential i det här laget bara man kan få till den sista “edgen” i spelet. I laget hittar vi flera svenskbekantningar i form av Jordan Boucher-Gould, Max Görtz och Mathis Olimb. Poängbäst är däremot rutinerade centern Garrett Festerling som har gott om rutin från spel i DEL.

Vann säkert senast

Frågan är hur pass mycket poäng Krefeld lyckas skrapa ihop den här säsongen? Laget är alldeles för svagt och turbulensen vid sidan av gör inte situationen lättare. Defensivt har det redan fallerat medan effektiviteten framåt är bländande dålig. Krefeld skjuter faktiskt väldigt mycket skott och hittills har man lyckats skjuta 258 skott på åtta matcher, men bara lyckats göra tolv mål framåt.

Nu möter man ett Wolfsburg som öppnat seriespelet sådär, men det finns goda intentioner och jag är säker på att det kommer vända. Man har goda möjligheter att utmana lagen högre upp även fast det blir svårt att bräcka ett förhandstippat topplag som Eisbären Berlin exempelvis. Nu har det blivit en hel del förluster den senaste tiden, men Wolfsburg har i de flesta matcher hållit jämna steg med motståndarna och nu tror jag att man får med sig en seger. Senast lagen möttes var i seriepremiären och då vann Wolfsburg med övertygande 4–1.

Speltips.se ger tipset:

Wolfsburg (ML) hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 19/1 kl 15.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.