Joakim Östman|19 oktober, 2022, 14:20

Jag väljer att spela på att över 2,5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Fyra av PSV fem senaste matcher har resulterat i över 2,5 mål.

  • Tre av Arsenals fem senaste matcher har resulterat i över 2,5 mål.

  • Arsenal kommer från sju raka segrar. 

  • PSV har vunnit deras fyra senaste matcher.

  • Arsenal väntas rotera startelvan vilket borde öppna upp matchen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Prestation som borde kostat

Arsenal förlängde i helgen deras segersvit till sju raka matcher när de på söndagen åkte till Elland Road för mötet mot Leeds. Efter tekniskt strul för domarteamet blev matchen försenat och när den väl kom igång var det ett blekt Arsenal vi fick skåda. Bukayo Sakas mål i slutet av den första halvleken var tillslut enda skillnaden mellan lagen och med nöd och näppe knep Arsenal ytterligare en trepoängare. Arsenal imponerade dock inte alls spelmässigt och Mikel Arteta kommer behöva elda igång sitt lag igen annars kommer poängtappet snart komma.

I förra veckans Europa League spel tog Arsenal även där tre nya poäng efter en 0-1 seger på bortaplan mot Bodø Glimt. Givet det står Arsenal på fullpott efter tre spelade matcher och endast en poäng krävs i torsdagens möt mot PSV för att säkra avancemanget.

Torsdagens gäster PSV befinner sig även de inne i segersvit och med fyra raka segrar är Ruud van Nistelrooys lag i momentum. I helgens Eredivisie omgång tog PSV på hemmaplan sig an Utrecht vilket skulle komma att bli ren överkörning. Med tre mål framåt i respektive halvlek för PSV var segern aldrig hotat och slutsiffrorna 6-1 säger allt.

I Europa League hittar vi PSV på andraplatsen i gruppen bakom Arsenal med sju inspelade poäng på tre matcher. PSV visade likväl även i Europaspelet fin målform under förra veckan när de besegrade Zurich med hela 5-0.

Kan säkra avancemanget

Torsdagens möte på Emirates Stadium mellan Arsenal – PSV skulle spelats för en månad sedan men på grund av Queen Elizabeth II tragiska bortgång blev mötet då inställt. Detta blir således Europa Leagues enda match på torsdagen och både Arsenal och PSV har här chansen att säkra ett avancemang. För Arsenal krävs en poäng för en säkrad slutspelsplats medans PSV behöver tre poäng för säkra deras plats vidare. Det ska dock sägas det vore mycket förvånande om inte båda dessa lagen löser avancemang oavsett torsdagens resultat.

Givet att matchen spelas i London och på Emirates Stadium ska Arsenal hållas som favoriter men trots segersviten finns vissa frågetecken. Arsenal var verkligen under isen senast mot Leeds och frågan är vilket hemmalag vi kommer att se här. Arsenal har roterat startelvan i varje Europa League möte hittills och i mötet mot PSV förväntar vi oss inget annat. PSV är också tillsammans med Arsenal det starkast lagen i gruppen och här förväntar jag mig således en jämnare historia en många på förhand kanske tänker sig.

Här synas därför en målrik historia och över 2,5 mål i matchen är det självklara valet på förhand. Både Arsenal och PSV kommer med flera raka segrar och de är två lag i momentum. PSV har även i deras fyra senaste matcher stått för hela 17 mål framåt och nederländarna är offensivt väldigt farliga. Arsenal har i sin tur visat fin fint offensivt spel hela säsongen och givet detta klickas överspelet till 1.60

fotboll, europa league
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Arsenal - PSV
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.