Joakim Östman|19 oktober, 2021, 13:04

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Båda lagen har inlett denna säsongen väldigt starkt.

  • Spelet sitter i tre av Bayern Münchens fem senaste matcher.

  • Tre av Benficas fem senaste matcher har resulterat i att båda lagen gör mål.

  • Bayern München har gjort mål i alla deras matcher denna säsongen.

  • Benfica är alltid starka hemma på Estádio da Luz.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Formstarka lag 

Bayern München åker till Portugal som ett extremt självsäkert lag efter inledningen de stått för denna säsongen. Efter senaste matchen i Bundesliga är de återigen uppe på förstaplatsen. Bayern München tog kommandot igen efter deras slakt mot dåvarande serieledarna Bayer Leverkusen. Matchen slutade 1-5 och Bayern München visade verkligen vilka som bestämmer hemma i Tyskland. Bayern München står även på full pott efter det två inledande omgångarna av Champions League. De har städat av både Barcelona och Dynamo Kiev hittills och har en målskillnad på 8-0. Nya tränaren Julian Nagelsmann har snabbt fått Bayern München att se så där otäckt bra ut. Tyskarna känns för tillfället nästintill oslagbara ut vilket Benfica nu ska försöka gör nått åt.

I Benfica råder det harmoni efter en väldigt bra inledning på denna säsongen. Benfica hittas som serieledare i den Portugisiska ligan, där de har spelat in tjugoen poäng på åtta matcher och har med det fått ett försprång på antagonisterna Porto och Sporting Lissabon. Laget ser starkare ut än på länge och förhoppningarna är stora i Benfica. Benfica kommer onekligen försöka stå för samma insats som senast på Estádio da Luz i Champions League. Då var det Barcelona som var på besök, Benfica spelade fullständigt ut de spanska giganterna och vann med 3-0. Med segern har Benfica tillsammans med Bayern München kopplat ett grepp om avancemangsplatserna i gruppen.

Ska inte underskattas

Benfica är som alltid ett väldig svårslaget lag att spela mot på Estádio da Luz vilket de verkligen visade i förra omgången mot Barcelona. De har även enormt mycket erfarenhet av europaspel och ska inte underskattas. Trots de är det ingen som kan påstå annat än att Bayern München är favoriter i matchen. Bayern München ser garanterat sin chans att verkligen befästa deras första plats i gruppen. Likaså vill Benfica ta vara på de fina läget de har spelat till sig. Jag förväntar mig att vi får se två lag som går framåt, vilket öppnar upp för en målrik historia.

Det finns onekligen mycket kvalitet i offensiv riktning hos båda lagen och det räknar jag med att vi får se i matchen. Benfica kommer som alltid på Estádio da Luz försöka föra matchen och det ska bli intressant och se om de lyckas. Bayern München har dessutom trots framfarten släppt in en del mål, i tre av deras fem senaste matcher har båda lagen hittat nätet. Kommer Bayern München upp i deras högsta nivå tror jag det blir svårt för Benfica. Jag har dock svårt att se Benfica lämna detta mötet mållösa, vilket de väldigt sällan gör. Givet dessa förutsättningar känns spelet givet, här hittar båda lagen nätet!

fotboll, champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Benfica - Bayern München
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.