Daniel Jacobsson|19 oktober, 2022, 13:11

Jag väljer att spela på BLGM i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i fem av IFK Göteborgs sex senaste matcher.

  • Degerfors har en otrolig svit på åtta raka matcher utan förlust.

  • Spelet sitter i fem av Degerfors åtta senaste matcher.

  • Tuffa Stora Valla lär inte bli lätt för IFK Göteborg. Degen har ett fint flyt och har stått emot det mesta senaste tiden.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Kvalplats

Degerfors har en otroligt stark och oväntad svit för tillfället. Åtta raka matcher utan förlust betyder något positivt, men också att man har förbannat svårt att vinna matcher och ta sig ifrån den där sura kvalplatsen. Hade man bytt ut en hel del kryss den senaste tiden mot en, två eller kanske tre segrar så hade det varit ett helt annat läge i tabellen. Nu betyder åtta raka utan förlust kvalplats och inte säkrat kontrakt, för upp till Varberg är det fem poäng i skrivande stund. En seger hade varit livsviktigt för Degen, som gärna förlänger sin fina obesegrade form i hemmamötet mot Blåvitt.

Tidigare under säsongen avfärdades man ganska enkelt på Gamla Ullevi, där hade man ingen riktig chans att utmana IFK Göteborg. Nu väntar en hemmamatch på Stora Valla och där skall man ha en betydligt bättre chans, när gästerna mer eller mindre spelat sig ifrån den där kampen om högre placeringar. IFK Göteborg vann visserligen sitt möte med Malmö i måndags men kan nog studsa tillbaka på ett tyngre spår ganska drastiskt om ni frågar mig. Det finns ingen riktig känsla över en förlängd segerrad här och Degerfors skall kunna hota ett betydligt sämre försvarsspel än tidigare.

Viktig seger

Första etappen på en svår säsongsavslutning är avklarad och rättad som mycket godkänd. IFK Göteborg vände underläge 0-1 till seger 2-1 inför hemmafansen på Gamla Ullevi i måndags. Malmö såg länge ut att avfärda hemmalaget rätt så bra, innan IFK Göteborg genom Gustaf Norlin fick in en turlig kvittering. Senare var det även dags för segermålet 2-1 som mittbacken Calle Johansson stångade in på en hörna. En viktig seger för Blåvitt i slutracet efter en tyngre period. Degerfors väntar nu på bortaplan tätt efter senaste matchen. Där finns såklart ett gäng frågetecken redan nu, då man kommer matchas hårt.

Marcus Berg är inte i sitt bästa målstim just nu, men är otroligt viktig för detta laget. Om han kan matchas på det hårdaste av sätt återstår att se, då han tidigare talat om problem han har med kroppen. Det skulle inte förvåna mig om Blåvitt roterar litegrann här eller åtminstone ger Berg och andra i behov några färre spelminuter än vanligt. Degerfors krigar om överlevnad, IFK Göteborg om en fin avslutning på säsongen, det lär prioriteras inför hemmamöten mot AIK och Häcken dessutom. Båda lagen gör mål på Stora Valla känns som ett fint spel då det lär vara relativt öppet.

fotboll, allsvenskan
|
units: 4/5 - spelstopp: 19:00
Degerfors - IFK Göteborg
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.