Axel Olsson|19 oktober, 2022, 14:25

Jag väljer att spela på över 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Leicester har löst överspelet i åtta av deras tio ligamatcher.

  • Leicester har släppt in flest mål i hela Premier League.

  • Maddison är avstängd. Det öppnar upp för Rodgers att spela med två anfallare i form av Daka och Vardy.

  • Leeds skapade massvis med chanser i helgens ligamatch mot Arsenal.

  • Leeds offensiva skadebekymmer är borta nu när viktiga Bamford och Rodrigo är tillbaka i spel..

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Böljande matchbilder

Leicester har inte varit lyckosamma den här säsongen, men tränaren Brendan Rogers får ett fortsatt förtroende och snart måste vändningen komma. The Foxes parkerar längst ner i hela Premier League med svaga 5 poäng efter tio omgångar. Anfallsspelet har stundtals varit bra och där har vi känt igen det Leicester som vi är vana att se, men i det stora hela har den defensiva strukturen fallit ur ramen. Leicester har släppt in flest mål i hela ligan, nämligen 24 insläppta mål efter tio ligamatcher. De har en del skadebekymmer på defensiva spelare som Ricardo Pereira, Bertrand och nu även Ndidi. Rodgers har alltså färre alternativ i backlinjen men det är fortfarande inte något som rättfärdigar deras svaga försvarsinsatser.

Leicester har bjudit på väldigt öppna matchbilder och de har löst vårt överspel i åtta av tio ligabataljer. Deras främsta spelare James Maddison är avstängd under torsdagens batalj och det är en tung nyhet för hemmalaget. Däremot öppnar det upp för att Rodgers möjligtvis använder sig av två anfallare i matchen mot Leeds – duon Daka och Vardy. Den förstnämnda har sett vass ut under den närmaste tiden och därmed har Vardy fått hålla till på bänken i de senaste omgångarna. Senast Leicester valde att spela med två anfallare gjorde laget två mål i storförlusten mot Brighton & Hove Albion. Leicester var ändå det laget som försökte bjuda upp till spel i den oinspirerande 0-0 matchen mot Crystal Palace. Trots jumboplatsen är de fortfarande farliga framåt och vi tror på ännu en böljande batalj.

Finns kvalitet i offensiven

Likt Leicester har Leeds också bjudit på fartfyllda och svängiga matchbilder. Att helgens ligamatch mot Arsenal slutade med endast ett mål var nästintill orimligt. Leeds hade ett järngrepp på serieledarna i den andra halvleken och radade upp chans efter chans, men bollen ville inte in. Bamford klev in efter halvtid och med hans löpvillighet fick han ett par bra chanser för att göra mål. Leeds har en vass offensiv med kvicka spelare som Bamford, Rodrigo, Sinisterra och Aaronson. Det finns kvalitet här och när väl Leeds presterar är de ett stabilt mittengäng.

Vi har fått se flera starka prestationer från deras sida och den som lyser klarast är 3-0 segern mot Chelsea. Leeds har tagit tillräckligt med poäng för att befinna sig ovanför nedflyttningsstrecket och kan därmed vara lugna för tillfället. Sett till skapade målchanser borde helgens ligamatch slutat med betydligt fler mål, så har även fallet varit i några andra omgångar. Nu ställs Leeds mot ligans svagaste försvar och de kommer säkerligen skapa chanser för att sätta bollen i nät under torsdagen också. Offensiven är fulltalig efter skadebekymmer på Bamford och Rodrigo, nu kan Marsch kan sätta det vassaste laget på banan!

fotboll, Premier League
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Leicester - Leeds
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.