Daniel Jacobsson|19 oktober, 2022, 14:17

Jag väljer att spela på Djurgården +0,5 i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Malmö såg bleka ut mot Göteborg senast.

  • Djurgården har ingen europamatch att lägga fokus på i dagsläget.

  • Sista chansen att hänga med Häcken för Djurgården.

  • Ett gäng skador i båda lagen som enligt mig drabbar hemmalaget värst.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

X2 (Djurgården +0,5) hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Tung torsk i Göteborg

Till att börja med kan jag berätta att det här är två lag som är betydligt mer hemmastarka än bortastarka. Det här spelet är dock annorlunda och direkt i en guldstrid och gästernas sista möjliga chans att ta sig tillbaka in i kampen med Häcken och Hammarby. Det skånska hemmalaget krigar inte om guldet längre, om man får säga på det sättet, utan lägger det största fokuset på att fixa en topp 3-placering. Säsongen har varit katastrofal i Malmö-mått och Åge Hareide anlitades för att rädda den. Det har gått sisådär hittills, trots detta uppges Malmö erbjuda åldermannen ett permanent kontrakt inför nästa säsong.

Malmö gjorde fel som släppte Veljko Birmancevic under rådande säsong och formsvacka. Det är en spelare som garanterat hade tagit Malmö tillbaka i form och skjutit laget närmare både Allsvensk guldstrid och Europa League-avancemang. Nu är man på en helt annat plats och när skador, slitna kroppar, sjukdomar och mycket annat påverkat laget under senaste tiden har man ramlat ur guldstriden för den här gången. Malmö kommer ge allt på Stadion den här kvällen och bör kunna stå emot väldigt bra, men i slutändan är det Djurgårdens revanschlust och styrka som avgör. För det är nämligen så, oavsett vad vi sett från MFF senaste åren, att stockholmarna är numret bättre för stunden.

Lasse Nielsen är tillbaka i träning och tillgänglig för Djurgården-mötet, Joseph Ceesay missar resten av säsongen, Jo Inge Berget missar matchen, Sergio Pena och Martin Olsson är osäkra till spel och Adi Nalic, Peter Gwargis, Mahame Siby och Niklas Moisander är borta säsongen ut sedan tidigare.

Sista chansen

Djurgården var länge favorit till att fälla guldfavoriten Häcken. Efter deras förlust på Tele2 Arena mot just Häcken finns den chansen inte längre i egna händer, för nu har Hisingens stolthet dragit ifrån övriga ytterligare och är själva den stora favoriten till guldet. Allt ligger hos serieledarna själva just nu och skulle man bara behålla samma form och lycka att ta poäng i sina matcher är guldet klart för att landa och lyftas i Göteborg. Det Djurgården kan göra är att fortsätta vinna sina matcher, eller rättare sagt, börja vinna matcher igen. Europaspelet är säkrat och där lär man lösa ett avancemang efter en lysande start, det finns därför inte samma fokus på att lägga sin energi där. Nu påverkar inte heller den faktorn inför mötet med Malmö på torsdagskvällen.

Djurgården har precis som Malmö ett skadeläge som påverkar truppen. Nu har dock viktiga spelare som Hampus Finndel, Marcus Danielson och Rasmus Schüller varit tillbaka i träning inför torsdagens stormöte, vilket såklart är ett enormt plus för stockholmarna. Jakten fortsätter därmed och med dessa tre herrar delaktiga är Djurgården rejält slagkraftigt i det här mötet. Malmö förlorade mötet med IFK Göteborg på ett surt sätt och det lär sitta i, för Djurgården är det revanschlust som gäller rakt ut, för det har varit en helt otrolig säsong för Djurgår’n och den grunden lutar man sig på i de avslutande omgångarna. Värt att poängtera ytterligare en gång är att inget europaspel stör spelarna här, vilket ger staben möjlighet att matcha bästa möjliga lag i nittio minuter plus tillägg.

Djurgården vann hemmamötet mot Malmö med hela 4-0 tidigare under säsongen och det är nästa poäng att ha med i spelet. Nu jobbar vi X2 hela torsdagen!

fotboll, allsvenskan
|
units: 4/5 - spelstopp: 19:00
Malmö - Djurgården
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.