Nu är den här! Stormatchen mellan Manchester United och Liverpool FC. Söndagen bjuder på fart, fläkt och lite därtill! Matchen spelas på Old Trafford och obesegrade Liverpool ska försöka skriva in fler vinster till sin räd. United går knackigt och är skadedrabbat. Sadio Mané steppar upp för Liverpool och skjuter över 1,5 skott på mål!

Match: Manchester United – Liverpool (Premier League) | Speltips: Mané över 1,5 skott på mål | Odds: @2,10 | Units: 1,5/5 | Spelstopp: 17:30

Rygga till 2,10 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Uniteds elände fortsätter

Solskjaer tillsattes som tränare under våren och öppnade upp riktigt fint. Många menade då på att han var ämnad att träna United och att han skulle ta dem tillbaka till toppen igen. Länge såg det ut att bli så och han belönades med en kontraktsförlängning. En hel tyckare del var dock skeptiska till det beslutet. Han hade ju inte bevisat så mycket under sina tidigare tränargärningar. Skeptikerna har hittills fått rätt. Solskjaer har, med sitt lag, inte gjort det bra och har bara lyckats få med sig två segrar och tre kryss denna säsong. Laget har förlorat tre matcher och målen framåt har totalt bara blivit nio, och i egen kasse har de släppt in åtta. Vid premiärmatchen fick dock en hel del supportrar att jubla för en stund. Där slog de nämligen Chelsea med 4-0 och övertygade (eller var det Chelsea som var dåliga?). Sedan dess har man inte bjudit upp till dans och resultaten har inte gått vägen.

De senaste fem matcherna har prestationerna varit under all kritik. Torsk mot West Ham, följt av en knapp seger mot Rochdale på hemmaplan och därefter har man tre raka utan vinst. Till detta har truppen kantats av skador och man har Bailly, Dalot, Fosu-Mensah och De Gea borta. Dessutom är Greenwood, Jones, Lingard, Martial, Pogba och Wan-Bissaka osäkra inför matchen. Nej, det bådar inte gott för ett redan knackigt United och ytterligare en förlust är tyvärr mest trolig. Manchester United är ett av de lag som åkt på många skott mot sig, i och med att de har haft en sviktande defensiv. Hittills har målvakterna fått stå för 25 räddningar totalt, något som gör att de hamnar på femteplats i listan med flest räddningar. Tåls att jämföras med Liverpools 13. Att luckra upp försvaret och komma till avslut har inte varit det svåraste uppdraget för Uniteds motståndare och Mané, med tekniken han besitter, kommer sannolikt att ställa defensiven mot väggen.

Åtta raka segrar

Briljansen kom under fjolåret. Och som den har fortsatt. Tyckare menar på att Liverpool inte sett lika vassa ut som de tidigare gjort, men trots det ligger man på förstaplats – obesegrade. De har gjort 20 mål framåt och är med den siffran seriens mest produktiva lag i offensiven efter City på 27 mål. Bakåt håller man tätt med sina ynka sex insläppta mål, minst i hela Premier League. Klopp och hans mannar fortsätter att imponera och det enda snedsteget denna säsong var förlusten mot Napoli på bortaplan i Champions League. För övrigt har man varit fläckfria poängmässigt och gjort jobbet mot övriga lag, möjligen något darriga i någon match.

Näst flest mål i hela ligan hette det. Det innebär också att man kommer till väldigt många chanser. Liverpool har skjutit 44 skott utanför mål den här säsongen, en siffra som är den tredje högsta i hela ligan. En annan siffra som hamnar på tredjeplats i rangordningen gäller antalet skott på mål. Där hamnar man på 48 skott. Imponerande siffror bjuder det röda Merseyside-laget på. Liksom laget har Sadio Mané sedvanligt stått för en riktigt bra säsong hittills. Ytteranfallaren har noterats för fem baljor på åtta matcher och har dessutom en assist på kontot. Mané har haft tio skott på mål på åtta matcher och hamnar ofta i händelsernas centrum. Förra säsongen hade han 42 skott på mål. Defensiven, i synnerhet målvakten, hos United kommer få en hel del att göra under söndagen. Liverpools resultat innehåller en fin bortastatistik och de kommer att gå för seger även i den här matchen. Senaste matchen lagen emellan slutade 0-0 i en tajt match. Nu råder klasskillnad mellan lagen, sett till dagsform, och matchen bör bara sluta på ett sätt. Till matchen saknas Clyne, samtidigt som Salah och Shaqiri är osäkra.

Speltips: Sadio Mané att skjuta över 1,5 skott på mål

Jag väljer att spela på att Sadio Mané skjuter över 1,5 skott på mål. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Liverpool fortsätter att briljera. Åtta raka segrar i ligan.

  • Sadio Mané har gjort fem mål på åtta matcher.

  • Sadio Mané har skjutit tio skott på mål på åtta matcher.

  • Liverpool har skjutit 44 skott utanför mål den här säsongen. På mål har det blivit 48 skott.

  • Manchester United har tvingats till 25 räddningar den här säsongen. En hög siffra som innebär att motståndarna ofta kommer förbi försvaret och till avslut. Liverpool, som är i bra mycket bättre form just nu, bör kunna skapa många chanser. Många skador hos hemmalaget dessutom!

Högst odds hittade jag 18/10 kl 21:00 hos Bet365 som ger 2,10. Min investering i detta spel blir 1,5/5 units!

Rygga till 2,10 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.