Axel Olsson|19 oktober, 2021, 12:20

Jag väljer att spela på att RB Salzburg vinner och insatsen tillbaka vid oavgjort i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • RB Salzburg är obesegrade i 23 raka tävlingsmatcher.

  • RB Salzburg besegrade de franska mästarna Lille OSC med 2-1 och spelade dessutom oavgjort mot svårslagna Sevilla.

  • RB Salzburg är fortsatt obesegrade efter elva omgångar av ligaspelet. Deras facit lyder tio vinster och en oavgjord.

  • Wolfsburg har gått vinstlösa i sex raka tävlingsmatcher.

  • Wolfsburg ska vara glada att de står på två poäng i gruppspelet. Både Lille och Sevilla dominerade deras matcher mot den tyska klubben, men de lyckades inte förvalta alla deras chanser.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

RB Salzburg DNB hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Salzburg imponerar år efter år

År efter år har RB Salzburg imponerat på oss i antingen Champions League eller Europa League–gruppspelet. För ett par år sedan gjorde norrmannen Haaland sitt genombrott i klubben och det var just i Europa-sammanhang som han gjorde ett rejält avtryck på fotbollsvärlden. Nu är det nya tider men RB Salzburg har lyckats knyta sig an nya spännande framtidsnamn.

En stjärna som lyser lite extra just nu är anfallaren Karim Adeyemi. 19-åringen leder den interna skytteligan i både ligan och CL-gruppspelet den här säsongen. Han har verkligen fått fart på sitt målskytte och hans fina prestationer har inte gått obemärkt förbi. Under landslagsuppehållet fick han göra debut för det tyska A-landslaget och därefter har det ryktats om att flera storklubbar drar i honom. Det är inte bara Adeyemi som gjort det bra hittills, hela RB Salzburg har varit ruskigt starka den här säsongen. De leder ligan efter tio vinster i deras elva ligamatcher, vilket betyder att de har hela åtta poäng ner till tvåan Sturm Graz. I Champions League-gruppspelet har RB Salzburg visat prov på styrka när de besegrat franska mästarna Lille OSC och spelat oavgjort mot svårslagna Sevilla. De är obesegrade i 23 raka tävlingsmatcher och de är dessutom väldigt starka i hemmaborgen.

Den fina ligastarten är som bortblåst

De absolut största favoriterna i säsongens Champions League-upplaga hittas inte i grupp C, men däremot har den här gruppen överraskat med ett par spännande omgångar hittills. Det ser ut att bli en nervkittlande kamp om vilka lag som tar slutspelsplatserna i grupp C. RB Salzburg har fortsatt att imponera på oss och därefter har Sevilla, Wolfsburg och Lille hamnat på efterkälken.

Gästande Wolfsburg ska alltså ta sig an gruppettan RB Salzburg på bortaplan under onsdagen. Wolfsburg inledde säsongens Bundesliga oerhört starkt med fyra raka segrar och förre detta storspelaren Mark Van Bommel kunde inte fått en bättre start i den nya klubben. Fast som man brukar säga, vinden vänder snabbt. tränaren Van Bommel har därefter fått uppleva en lite tyngre period när Wolfsburg tappat fotfästet och gått vinstlösa i sex raka tävlingsmatcher. Det har redan varit som natt och dag för Wolfsburg och det har bara gått åtta omgångar av den nuvarande ligasäsongen. Nu ska de försöka ta sig an ett formstarkt RB Salzburg i ett tufft skede. Wolfsburg ska vara glada att de står på två poäng i gruppspelet efter att ha blivit dominerade av Lille och Sevilla i de två inledande gruppspelsmatcherna.

fotboll, champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:45
RB Salzburg - Wolfsburg
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.