Christoffer Svensson|19 november, 2023, 20:14

Jag väljer att spela på att bortalaget gör mål i båda halvlekarna i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • England är ett klart bättre lag än Nordmakedonien.

  • England snittar tre mål per match i kvalet.

  • Nordmakedonien släpper in 2.7 mål per match.

Svag defensiv

Nordmakedonien har gjort ett ganska så bra kval med sju inspelade poäng och en fjärdeplats i gruppen.

Senast mot Italien så var det dock en mycket svag insats och en förlust med 5-2 där man alltså läckte bakåt. På hemmaplan har man däremot varit rätt så bra med i matcherna och kryssat mot bl.a Italien. Man är ett hårt arbetande kollektiv som sätter laget framför jaget och då är man många gånger svårspelade. Stjärnspelaren hittar vi i Napolis Eljif Elmas som sällan står för en dålig insats i landslaget. Man kan störa de flesta lagen på hemmaplanen, men det finns lite frågetecken kring formen då man släppte in fem mål alltså i senaste matchen och nu möter man på nytt ett offensivt skickligt lag och då kan det återigen rinna på om man inte har den rätta skärpan i försvaret vilket kan vara svårt i en match som inte gäller så mycket mer än att man vill avsluta kvalspelet på ett bra sätt.

Fortsatt obesegrade

England har gått bra i kvalet med sex segrar och en oavgjord match hittills och man säkrade gruppsegern i fredags då man vann med 2-0 mot Malta. Just den matchen var inte en imponerande insats från Gareth Southgates lag då man alltså mötte ett mycket svagt Malta på hemmaplan och därför lär det nu vara ett lite revanschsuget lag som vill komma ut här i den avslutande matchen och visa vad man går för. Ofta så brukar man komma ut med bra fart och så lär det bli även den här gången mot ett återigen klart sämre motstånd. Offensiven är bred och i senaste matchen startade man med Foden,Kane och Rashford där man i den andra halvleken bytte in Saka,Palmer och Rice i offensiven samtidigt som Grealish och Watkins fick sitta kvar på bänken hela matchen och lär få mer speltid här.

Man kommer att vilja avsluta kvalspelet på bästa sätt och kommer att ta tag i matchbilden direkt från start med mycket bollinnehav och förhoppningsvis utdelning i upptakten av matchen och att man ska göra mål i båda halvlekarna ser jag som ett mycket bra spel då man kommer att få ytor i den andra halvleken när man väl leder matchen.

fotboll, em-kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Nordmakedonien - England
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.