Axel Olsson|19 november, 2023, 20:17

Jag väljer att spela på under 3 mål i det här mötet. Vid exakt tre mål får vi insatsen tillbaka. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tjeckien går vidare vid seger eller kryss.

  • Tjeckien kommer att prioritera den defensiva balansen, då ett kryss räcker.

  • Moldavien har varit stabila men de har inget bländande anfallsspel.

Förlitar sig på försvaret

Tjeckien stod emot i den nervkittlande matchen mot Polen. De fick med sig ett kryss därifrån vilket betyder att favoriten Polen missar EM. För Tjeckiens del är de ett steg närmare att säkra sin EM-biljett, men det är fortfarande en sista avgörande match som väntar. Tjeckien besitter tolv inspelade poäng med en match kvar att spela, där ställs de mot fyran Moldavien som står på två poäng färre. Tjeckien måste alltså vinna eller spela oavgjort för att behålla sin topp 2-placering.

Eftersom ett kryss räcker tror vi att hemmalaget kommer spela med en hög riskminimering under måndagen. De kommer säkerligen ha ett stort fokus på att behålla den defensiva balansen och inte riskera alldeles för mycket framåt. Enligt oss är Tjeckien det bättre laget och de är givetvis storfavoriter i hemmaborgen. Försvarsspelet har sett väldigt bra ut med endast sex insläppta mål efter sju omgångar i det här kvalet, vilket ger ett lugn inför den avgörande omgången. De har en stabil grund att falla tillbaka på och vi tror att hemmalaget stänger ned den här matchen. De har heller ingen anledning att trycka på framåt så länge de behåller nollan intakt.

Räcker inte till offensivt

Moldavien har fortfarande en chans att ta sig till EM 2024 och det hade varit en rejäl knall. De har faktiskt presterat på en nivå som varit klart över vår förväntan, framförallt att de har sett så stabila ut under hela kvalets gång. Favoriten Polen har som sagt underpresterat och det har gjort den här gruppens toppstrid betydligt mer spännande. Men trots en hög lägsta nivå har Moldavien inte haft ett bländande anfallsspel, något som de måste förlita sig på i den sista omgången.

Moldavien måste gå för en seger, annars är EM-drömmen över. De kommer säkerligen inleda ganska försiktigt men ju längre in i matchen vi kommer desto mer pressade blir dem. De har gjort sju mål på sju kvalmatcher och har främst tagit poäng genom att försvara den egna boxen med hela laget. Det blir en helt annan sits nu och det är inte en matchbild som passar Moldavien direkt. Vi tror inte att de lyckas skapa något större tryck framåt och därför talar underspelet. Det har suttit i sex av deras sju kvalmatcher.

fotboll, EM kval
|
units: 3/5 - spelstopp: 20:45
Tjeckien - Moldavien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.