Speltips:

Jag väljer att spela på att BIK Karlskoga vinner. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Spela här på:

BIK Karlskoga vinner hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 19/12 kl 15.15

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • AIK är den här säsongen ett av HockeyAllsvenskans sämsta lag genom tiderna

  • BIK Karlskoga är formstarkast i hela HockeyAllsvenskan och man kommer senast från en imponerande vinst mot Timrå

  • AIK har 18 förluster på 20 senaste matcherna

  • BIK Karlskoga är målgladast i hela serien samtidigt som AIK släpper in flest mål

  • AIK är seriens sämsta lag på hemmaplan medan BIK Karlskoga är ett av seriens bästa lag på bortaplan

  • BIK Karlskoga har på 19 matcher mot lagen placerade 7–14 förlorat en match, en sanslöst bra facit mot lagen som är sämre placerade i tabellen

Rekorduselt facit

AIK har det tufft nu, oerhört tufft. Man parkerar på en jumboplats i detta nu och på senaste 20 matcherna har man förlorat 18 av dessa. Med det facit så är frågan om AIK den här säsongen är ett av seriens sämre lag genom historien, om man fortsätter på inslagen väg är man garanterat det. Rent resultatmässigt har det blivit bättre på sistone men AIK har en förmåga att hitta vägar att förlora matcher. I onsdags mot Tingsryd på bortaplan hade man en 2–0-ledning efter sex minuter in i matchen. När matchen var slut hade man förlorat med 5–2.

BIK Karlskoga har det desto lättare, man stormar fram i HockeyAllsvenskan och vinner matcher samtidigt som man gör mål, en massa mål. BIK Karlskoga är nämligen det målgladaste laget i serien, hela 129 mål har man gjort på 31 matcher, ett snitt på strax över fyra mål per match. Det är ingen skräll skulle jag vilja säga, man har flera forwards som är skickliga och som kan hitta målet lätt. Man kommer även från en stark seger mot Timrå där man vände ett 2–0-underläge till seger i sudden death med 4–3. Faktum är att BIK Karlskoga är ett oerhört jämnt lag, enbart en gång under säsongen har man förlorat två matcher i rad, det är därför man ligger där man ligger.

Träffsäkra mot sämre motstånd

AIK är just nu ett av HockeyAllsvenskans sämre lag genom tiderna, man förlorar match på match och här tycker jag att det ska vara klasskillnad. BIK Karlskoga är ett starkt lag som sällan gör några dåliga insatser, oftast måste motståndarlaget göra en stark match för att komma i från med poängen i behåll. Dessutom är det här en match man ska vinna om man vill kunna behålla sin placering inom topp två, vilket då innebär allsvensk final. AIK borde vara rätt slutkörda mentalt och tomma på självförtroende då man tappade sin ledning till en storförlust borta mot Tingsryd.

Tittar vi på vilka Karlskoga förlorat mot hittills i år så är det Björklöven (x2), Västerås (x1), Vita Hästen (x3), Timrå (x2), Modo (x1) och Västervik (x1). Man har alltså förlorat en match mot ett lag nedanför sjätteplaceringen, ett minst sagt imponerande facit. Här bevisar Karlskoga ändå hur pass träffsäkra man är mot sämre motstånd. Mycket skulle förvåna mig om AIK tog poäng här, okej, man har haft bättre prestationer senaste matcherna men nu stöter man på ett av seriens bästa lag som dessutom är formstarkast ihop med Västerås. BIK Karlskoga att vinna efter ordinarie tid hittas till 1.84, ett fint odds!

Speltips.se ger tipset:

BIK Karlskoga vinner hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 19/12 kl 15.15

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.