Speltips:

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

Båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 19/12 kl 10.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i tre raka möten mellan Fiorentina och Roma.

  • Spelet sitter i Fiorentinas två senaste ligamatcher.

  • Spelet sitter i tre av Romas fyra senaste matcher.

  • Roma har bara gått mållösa från en av sina sex senaste matcher.

  • Båda lagen ligger på över 1 mål i snitt, framåt samt bakåt/per match den här säsongen.

Vill klättra

Fiorentinas nuvarande 14:e placering i Serie A är ingenting att hänga i granen under jul. Man vill genast klättra uppåt, som den storklubb man är i Italien. Laget kommer från ett kryss mot Inter senast, också det på hemmaplan, där man smått turligt lyckades kvittera i slutminuterna. En viktig poäng för Fiorentina mot ett topplag som Inter, och nu kan man bara blicka framåt och vänta in nästa match – som också den är på hemmaplan. Under fredagen gästar Roma arenan, en match som man har goda ‘skrällchanser’ i, om man kan kalla det så eftersom att Fiorentina är ett underpresterande topplag i grund och botten.

Skall vi se på det negativa om Fiorentina, så har man inte lyckats vinna en Serie A-match på sex raka omgångar. En tuff period för klubben, som egentligen vill hålla hus på övre delen. En 14:e plats är såklart långt ifrån okej, och man vill genast ändra på detta – varken hemmaplan eller bortaplan har man imponerat något mer än det andra. Här väntar ytterligare en tuff uppgift och jag tror att det blir tufft för Florens-laget återigen. Max en poäng här, men mål gör man.

Häng på toppen

Roma hänger på toppen i Serie A och står i dagsläget på sex raka utan förlust i både liga- och cupspel. Under fredagen väntar ett riktigt klassiker-möte när man reser till Florens för att gästa ett , för nuvarande, formsvagt Fiorentina. När man var där senast förlorade man med hela 7-1, i en match man snabbt glömde efter slutsignal. Några liknande siffror skall vi nog inte räkna med den här kvällen, då Roma kommer med ett mycket fint självförtroende medans hemmalaget inte alls hittar rätt den här säsongen.

Fjärdeplatsen är en bra placering för Roma, som gärna tittar uppåt i tabellen och jagar lagen ovanför. Ingenting är omöjligt och man har en trupp som kan utmana om topp 3 i år. Det återstår att se hur långt det räcker – men det här är en match som man åtminstone skall ha poäng i om det skall vara möjligt. Båda lagen gör mål känns som ett givet spel här, då jag tror Roma hotar bra framåt, men får känna på hemmafördelen och trycket från revanschsugna Fiorentina.

Speltips.se ger tipset:

Båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 19/12 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.