Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • BIK Karlskoga är ett av seriens skickligaste offensiva lag med flera tunga namn

  • Södertälje har likt BIK Karlskoga en namnkunnig forwardssida med spelare som vet var målet finns

  • BIK Karlskoga har släppt in 20 mål på sina fem senaste matcher

  • Södertälje har haft defensiva problem och trots att man tagit in en ny målvakt i Jussi Rynnäs känns det inte helt stabilt bakåt alla gånger

  • Spelet sitter i sex av sju senaste matcherna mellan lagen

Radar upp tagna bonuspoäng

BIK Karlskoga har gått som tåget den här säsongen och det gick inte att klaga på formen i januari månad. Laget tog elva segrar på tolv matcher under en period och det gjorde att man klev upp och la sig på en förnämlig andraplats, men sedan hände något. Vinstsviten byttes ut mot en fyra matcher lång förlustrad och det var nog ändå väntat med tanke på vilken nivå man höll under en längre period.

För Södertäljes del har formen varit upp och ner sedan årsskiftet. Fast även matcherna varit otroligt jämna så har ändå SSK tagit flera viktiga bonuspoäng i förlängningar. Sedan starten på 2021 har man spelat oavgjort nio gånger och vunnit sju av dessa. Även fast man tappat en del poäng i och med oavgjorda resultaten så kan man se det som att man tagit flera viktiga bonuspoäng. Nu är vinstraden uppe i tre raka segrar och efter två tajta och målsnåla matcher mot Västerås så tror jag vi kan få se islossning från Södertäljes skickliga offensiv.

Målvaktsfenomenet i en dipp?

Hos gästerna hittar vi massvis av skicklighet och laget kryllar av spelare som vet var målet finns. Den offensiva produktionen har varit lite sval den senaste tiden men här möter man ett av HockeyAllsvenskans bästa lag i kategorin göra mål. Precis som Södertälje finns det flera spjutspetsar som under flera säsonger i rad visat att man kan producera rikligt med mål och assist.

Defensivt sett har Södertälje haft problem men nu har man åtgärdat det i lånet av målvakten Jussi Rynnäs från SHL-klubben Linköping. Den finländske burväktaren har hittills gjort det okej men jag har svårt att se att han kan vara den matchvinnande målvakten som Södertälje behöver för att nå långt i ett slutspel. Dagens motståndare har däremot haft en fenomenal målvakt i Tim Juel som agerat vägg längst bak, men precis som hela laget har Juel haft en tuff tid bakom sig. 26-åringen har fått mycket speltid i Stefan Steens frånvaro och det har lett till att Juel haft flera sämre matcher den senaste tiden. Jag tror vi får se en målrik match mellan två lag som vet hur man spelar en frejdig anfallshockey.

Speltips.se ger tipset:

Över 5,5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 18/2 kl 23:25

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.