Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Färjestad har fjärde bäst form i ligan sett till senaste tio matcherna.

  • Färjestad har sex segrar på de åtta senaste matcherna.

  • HV71 kommer från två raka förluster i viktiga matcher. Jobbigt mentalt för laget.

  • HV71 är seriens tredje sämsta bortalag.

  • HV71 har defensiva problem och har släppt in tredje mest mål i ligan.

Formen går inte att klaga på

Efter en säsong där Färjestad inte fått spelet att lyfta som många trodde så är det ett trendbrott de senaste åtta matcherna där laget från Karlstad har sex segrar de senaste åtta och dessutom har tagit det till förlängning mot topplaget Luleå i två raka matcher. Ser man till formen de senaste tio matcherna i ligan så har Färjestad tagit fjärde mest poäng och detta som åttondeplacerade i ligan. Man har kanske ingen supersäsong hittills, men man har i alla fall en bättre säsong än kvällens motståndare HV71, som man har två segrar mot på tre matcher den här säsongen.

Ser man rent spelarmässigt så har Daniel Viksten en fantastisk säsong för Färjestad och jag tror många fans till laget tycker det är lite synd att spetsspelarna som gjorde mycket poäng föregående säsong inte har gjort lika mycket i år. Då hade Viksten kunnat agera ett rejält guldvapen som ytterligare styrka till offensiven. Hemvändande Jesse Virtanen gör dock ingen besviken utan finns som trea i backarnas poängliga.

Ödesmatcherna följer varandra

Förlust mot Brynäs under torsdagen, en mycket dåligt tajmad förlust för HV71 som nu ligger på samma poäng som Oskarshamn och Linköping som i nuläget befinner sig under det negativa kvalstrecket. Det blir idel ödesmatcher som väntar samtliga lag i botten den här säsongen och det börjar redan här för HV71. Efter tre raka segrar kommer man nu från två raka förluster mot konkurrenterna i botten Djurgården och Brynäs. Jobbigt för självförtroendet och jobbigt mentalt för HV71, därav tror jag en förlust till kommer av bara farten här.

Framförallt har man också problem defensivt, tredje flest insläppta mål i ligan visar på en målvaktssida och ett försvarsspel som inte fungerar och kommer vara ett problem för HV71 resten av säsongen. På bortaplan är statistiken ännu sämre där man släppt in näst flest mål på bortaplan och har tagit tredje minst poäng på resande fot den här säsongen.

Speltips.se ger tipset:

Färjestad (ML) hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 19/2 kl 08:30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.