Majoriteten av fotbollsvärldens blickar riktas under onsdagen till Champions League slutspel, men jag väljer att fokusera på Ligue 1, närmre bestämt ett möte mellan serieledande PSG och fjärdeplacerade Montpellier där en intressant spelarspecialare finns att hitta på marknaden!

Match: PSG-Montpellier (Ligue 1) | Speltips: Angel Di Maria gör inte mål i matchen | Odds: @1.49 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 21:00

Målsnål spelare

PSG har som bekant stora skadeproblem offensivt. Neymar skadade sig rejält för ett par veckor sedan och beräknas vara borta ända till april, samtidigt som Edinson Cavani drabbats av en muskelskada och blir borta på obestämd tid. Tur för PSGs del är att deras kanske allra största stjärna Kylian Mbappé är frisk och dessutom i bra form. Fransmannen leder skytteligan i Ligue 1 med sina 19 mål på 18 matcher. Det råder ingen tvekan om att Tuchel ser Mbappé som lagets målgörare medan spelare som Di Maria och Draxlers arbete till stor del är uppbyggnaden av den offensiva biten. Di Maria har även blivit utbytt i sina 3 senaste starter, ofta för att ge plats åt de yngre och mer oerfarna spelarna. Eftersom att onsdagens match inte är prio för PSG – dels för att de har en viktig Champions League match nästa vecka och för att de leder ligan så pass mycket redan, är det inte alls orimligt att Di Maria blir utbytt även i denna match.

Di Maria kommer sannolikt spela som ytter under onsdagskvällen, om han inte blir positionerad som striker tillsammans med Mbappé. I Di Marias senaste match (mot Manchester United) spelade argentinaren som striker och gick mållös. Dessförinnan spelade Di Maria som ytter och gick mållös även i den matchen. Argentinaren har spelat 21 av 23 ligamatcher under säsongen och fått 5 fullträffar, räknar vi antalet minuter han har spelat får vi siffran 1615. Di Maria snittar alltså ett mål vart 323dje minut.

Offensiven avsevärt sämre

Som ett direkt resultat av Neymar och Cavanis frånvaro har offensiven (som väntat) försämrats. Senast PSG ställde upp med sitt bästa lag var i en hemmamatch mot Guingamp där man totalkrossade motståndet med 9-0. Sedan de två anfallarna varit borta från spel har PSG spelat 3 ligamatcher i vilka man totalt sätt gjort blott 3 mål. Däribland hittar vi även lagets första och enda förlust i ligan under hela säsongen – en 2-1 förlust mot Lyon. Detta rimmar givetvis inte väl med resten av PSGs säsong, där man tidigare snittat hela 3 mål framåt per ligamatch.

Montpellier å andra sidan huserar på en fjärdeplats i ligan. Man har spelat riktigt bra under säsongen, även om det just nu går lite segt för laget. På deras 5 senaste matcher har man spelat oavgjort 4 och vunnit 1. Man har endast släppt in 3 mål på sina 5 senaste matcher, ett snitt på 0,6 insläppta mål per match. Man har alltså inte vunnit speciellt mycket på senaste, men defensiven ser ut att vara i storform. Sett till hela säsongen kan vi konstatera att man släpper till 0,8 mål per match i snitt, siffror som gör att man är näst bäst på att hålla tätt i defensiven i hela ligan. Självklart går det inte att sticka under stolen med att PSG på Parc Des Princes är den tuffaste matchen på hela säsongen för Montpellier, men förutsättningarna till en målsnål match av PSG där Di Maria inte lyckas hitta nätet ser onekligen väldigt bra ut.

Speltips: Àngel Dí Maria gör inte mål i matchen

Jag väljer att spela att Dí Maria inte gör mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Dí Maria har gjort 5 mål på 21 spelade ligamatcher denna säsongen

  • Montpellier snittar 0,8 mål emot sig i ligan, näst bäst statistik i hela Ligue 1

  • Dí Maria har blivit utbytt i 3 raka matcher, finns chans att han blir det även under onsdagskvällen

  • PSG har producerat blott 3 mål framåt på sina 3 senaste ligamatcher

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.49. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.49 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.