Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Dortmund har vunnit de två senaste matcherna lagen emellan med en målskillnad på 7-0

  • Schalke går fortsatt otroligt trögt i ligaspelet och ligger stensist i tabellen med ynka nio poäng

  • Dortmund imponerade i sin seger mot Sevilla i Champions League i veckan – fin dagsform på de gulsvarta!

  • En formstark Dortmund-offensiv med Haaland i spetsen ställs mot ett Schalke som släppt in överlägset flest mål i Bundesliga

Rätt ner i andradivisionen

Efter en nästan rekordlång period utan vinst i tyska högstadivisionen kunde Schalke äntligen säkra tre poäng mot Hoffenheim i början av året. En otroligt viktig vinst som Schalke hoppades kunna bygga vidare på – men så blev det inte. Sedan dess har Schalke fortsatt vara en stor besvikelse och man har inte lyckats vinna en enda match sedan dess, där majoriteten varit förluster. Detta Schalke-lag är helt enkelt inte tillräckligt bra för att spela i Bundesliga – allt pekar på att man flyttas ned till andradivisionen.

Med blott nio poäng har Schalke en resultatrad på 1-6-14 i ligan. Även om man på sistone lyckats spela oavgjort ett par gånger ska man inte ha tillräckligt för att störa det här Dortmund, trots att de sistnämnda visat sig vara rätt svaga den här säsongen.

De två senaste mötena lagen emellan har slutat 3-0 samt 4-0 till Dortmund. Något sådant resultat här med? Hade absolut inte förvånat.

Viktiga poäng på spel

Den här matchen är inte bara viktig just för att det är ett derby, det är dessutom viktiga poäng som står på spel för båda lagen. Dortmund har gått väldigt segt i ligaspelet den här säsongen och titeln är i princip uträknad. Dortmund placerar sig på en sjätteplats i tabellen och i takt med att andra lag levererat måste man se till att börja vinna matcher i jakt på att säkra spel i Champions League nästa säsong. Haaland, som varit skadad en del den här säsongen, är tillbaka och fortsätter ösa in mål. Detta i kombination med att man såg riktigt bra ut senast mot Sevilla i Champions League gör att jag tror på en vändning för Dortmund hemma i Tyskland.

Vinsten mot Sevilla i veckan gör att Dortmund inte bara har ena foten i kvartsfinal, men även att man kommer till derbyt med en stark prestation i bagaget. Haaland stod för två mål och en assist – och ställs nu mot ligans i särklass sämsta defensiv. Här löser Dortmund en vinst, och man gör det komfortabelt. Dortmund -1,5 mål klickas!

Speltips.se ger tipset:

dortmund -1,5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 19/2 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.