Marcus Råsberg|19 april, 2024, 07:00

Jag väljer att spela på Carolina i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Carolina har vunnit 27 av 41 hemmamatcher den här säsongen

  • Islanders har förlorat 23 av sina 41 bortamatcher den här säsongen

  • Carolina är det bättre laget

  • Carolina vill koppla greppet i matchserien

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Vill koppla greppet

Nu har det äntligen blivit dags för slutspel i NHL. Tidigt imorse blev det klart vilka som ställs mot varandra i Western Conference efter att LA Kings lyckades kvittera sent i den tredje perioden mot Chicago. I den Östra Conferencen har det sedan tidigare stått klart vilka som kommer ställas mot varandra och först ut är Carolina Hurricanes och New York Islanders som gör sig redo för Game 1. Inför matchserien är Carolina klar favorit, men jag tror ändå att Islanders kan göra det till en jämn matchserie. Första matchen väljer jag sida!

Carolina inleder med två raka hemmamatcher mot Islanders och de flesta håller Canes som klara favoriter i matchserien. Givetvis kommer det med en del press på laget, men det finns rutinerade och skickliga spelare i laget som vet vad som krävs för att ta sig långt i slutspel. Canes vill koppla greppet tidigt i den här matchserien och mycket talar för att de tar hem den första matchen mellan lagen.

Starka på hemmaplan

Carolina har varit oerhört starka på hemmaplan även den här säsongen. Av totalt 41 hemmamatcher har de vunnit 27 och det är framförallt mot de absoluta topplagen som de förlorat (Boston, Dallas, Rangers osv.). Carolina och Islanders möttes i förstarundan av slutspelet även förra året och då vann  Canes två av sina tre hemmamatcher. I tillägg till detta kan vi konstatera att Islanders har förlorat fler matcher än vad de vunnit på bortaplan den här säsongen med ett resultat på 23 förluster av 41 spelade matcher. Detta talar till hemmalagets fördel.

Carolina vann med 4-2 i matcher mot Islanders i slutspelet förra året. De var det bättre laget då och de är det bättre laget nu. Med nyförvärv som Jake Guentzel har Canes stärkt både sin spets och sin slutspelsrutin. Guentzel som har varit med och vunnit med Pittsburgh har hittat riktigt fin kemi med Sebastian Aho sedan han kom till laget. Det mesta talar för att Carolina inleder med en vinst på lördag kväll och jag torr de löser segern efter 60 minuter. Oddset ligger på 1,83 och du hittar d et hos Comeon.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 23:00
Carolina - NY Islanders
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.