Joakim Östman|19 april, 2024, 08:26

Jag väljer att spela på Victor Osimhen i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Victor Osimhen har nätat två matcher i följd, här fortsätter Napoli-anfallaren.

  • Victor Osimhen är Napolis spetsigaste spelare framåt och ska leda offensiven.

  • Napoli har sett offensivt spetsiga ut med sex-mål på det två senaste matcherna.

  • Victor Osimhen spelar nästan alltid samtliga minuter för Napoli.

  • Empoli är ett av Serie A formsvagaste lag.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Dåliga trender

Napolis defensiva bekymmer fortsätter vilket sätter dem i brygga gång efter annan och även fast offensiven levererat framåt på sistone fortsätter poängtappen. Napoli som i helgen tog emot nedflyttningshotade Frosinone på hemmaplan hade ledningen två gånger om, i slutändan blev det dock delade poäng och viktiga poäng gick förlorade.

Napoli har på deras tre senaste matcher släppt i nio mål och även fast man är med i europaracet från 8-plats i Serie A, har vi svårt att se Napoli jaga ikapp Roma fem-poäng före som sitter på sista Champions League platsen. Med sex återstående omgångar lever det dock i högsta grad och för Napoli är det således bara trepoängare som räknas.

Efter en väldigt fin effekt på tränarskiftet till en början när Davide Nicola tog över då tabelljumbon Empoli, med att gå på en sex-matchers obesegrad svit har formen dalat desto mer på slutet. På det sex senaste matcherna har enbart tre-poäng spelats hem och med fem förluster på dessa matcherna är Empoli på nytt illa ute.

Empoli har en-poängs marginal ner till nedflyttningsstrecket och givet resultaten på sistone känns det troligt med Serie B spel kommande säsong. Empoli har också ett tufft återstående spelschema och efter förlusten i helgen mot Lecce är läget minst sagt prekärt.

Opålitliga lag

Inför lördagens kvällsmöte Empoli – Napoli kommer såklart mycket av förhandsfokuset att handla om gästerna. Att poängen på spel dock betyder väldigt mycket för såväl Napoli som Empoli kan vi konstatera. Med sex-omgångar kvar spela jagar Napoli europaspel och när Serie A sannolikt kommer få fem platser till Champions League lever fortsatt drömmen om spel i främsta turneringen.

Empoli är i sin tur riktigt illa ute och givet att man sett till antalet poäng plockat minst tillsammans med Salernitana senaste fem-omgångarna behöver formen radikalt förbättras. Hemma på Castellani har likväl Empoli tagit 8 av 18 poäng sedan Davide Nicola tog över och det är något att bygga vidare från.

Sett till att varken Empoli eller Napoli är lag som går att lita på utifrån att man aldrig riktigt vet vad man får, håller vi oss långt i från spel på resultatet. Likt som i Napolis senaste match väljer vi därför att rikta blickarna mot Victor Osimhen som i en offensiv som fungerat bra på sistone ska leda sitt lag.

Victor Osimhen är Napolis spetsigaste spelare offensivt och med mål i två-raka matcher synar vi på nytt att nigerianen hittar nät. När oddset dessutom går över två-gånger pengarna finns det inte mycket att fundera över, här hänger Victor Osimhen på nytt!

fotboll, Serie A
|
units: 1/5 - spelstopp: 18:00
Empoli - Napoli
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.