Daniel Jacobsson|19 april, 2024, 09:45

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • IFK Göteborg tar sig och har skapat väldigt mycket målchanser i sina två senaste matcher.

  • Göteborg fick inte den hemmapremiär man hade önskat i och med ett rött kort och ett bra Djurgården. Här lär man visa sig hemmastarka!

  • Norrköping vann visserligen senast men ser ut att ha problem tidigt in på säsongen.

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Positiva tongångar

Det blev en lättnadens seger för IFK Göteborg i bortamötet med Kalmar i söndags. Det var ett forcerande Göteborg i första halvlek men det skulle krävas ett rejält misstag av Samuel Brolin och hemmalagets defensiv för att Arbnor Mucolli skulle få göra säsongens första balja. Just Mucolli är en spelare att hålla koll på även i år, den offensiva mittfältaren styr och ställer – samtidigt som han gärna avslutar anfallen på egen hand också. Han låg till exempel bakom det mesta offensivt mot både Halmstad och Kalmar senast. Utöver honom har man en offensiv som nu ser väldigt intressant ut i Mucolli, Santos och Abraham, som anlände nyligen.

Under lördagen spelar man äntligen på Gamla Ullevi igen och det är dessutom en hyllningsmatch till en viss Sven-Göran Eriksson. Med det sagt, det är sedan ett tag tillbaka slutsålt. Jag förväntar mig ett Blåvitt som forcerar hårt på nytt och som dras med i hemmapublikens tryck. Det enda som varit ett stort frågetecken hittills är deras målskytte, för målchanser och bollinnehav har man minst sagt haft. Jag skulle också vilja trycka på att IFK Norrköping är ett passande motstånd för dagen då man inte alls fått det att fungera hittills.

Lättnad

För IFK Norrköpings del finns det mycket mer att önska. Till skillnad från IFK Göteborg så är det ingen utpekad process man håller igång. Det har varit rent av svagt såhär långt och Andreas Alm har inte fått någon flygande start på jobbet direkt. Några kilon försvann dock från ångestkontot när man slog GAIS i förra helgens match. Peking imponerade inte överhuvudtaget och vissa stunder såg det faktiskt riktigt svagt ut. Trots detta fick man äntligen tre poäng in på kontot och det kan såklart betyda mycket inför kommande matcher. Under lördagen reser man till Göteborg, en match som man bör ha goda möjligheter i en bra dag på jobbet. Men, är man verkligen där?

IFK Norrköping har mer att visa upp innan jag hyllar laget det minsta. Säsongens inledning har varit rent av svag och jag ser inte en betydande tempohöjning redan på lördag. Det är framförallt i defensiven som jag ställer mina funderingar, där har man inte fått träff på någonting i princip. Det är också laget som har högst xGA inför den fjärde omgången. Som sagt, Peking har en del att klargöra innan man litar på laget fullt ut. Storstjärnorna offensivt har inte heller kommit igång.

fotboll, allsvenskan
|
units: 4/5 - spelstopp: 15:00
IFK Göteborg - IFK Norrköping
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.