Daniel Jacobsson|19 april, 2024, 09:47

Jag väljer att spela på Cole Palmer i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Manchester City har ett väldigt tufft och tight spelschema för stunden.

  • Cole Palmer gjorde fyra mål senast och ligger bakom ALLT i Chelseas offensiv.

  • Cole Palmer snittar 3,0 skott/per match i Premier League.

  • Cole Palmers sex senaste matcher i skott: 5, 2, 9, 9, 3, 6.

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Frågetecken

Säsongen går mot sitt slut och både ligor och cupspel skall därför ta fram sina slutsegrare. Under lördagen är det dags för semifinal på Wembley i London när Manchester City och Chelsea korsar vägar i FA Cup. City, som var i tufft matchande så sent som i onsdags, har en del frågetecken att räta ut inför matchen. Laget kommer som sagt från hårt matchande i Champions League och har nu även tagit över stafettpinnen i Premier League, som måste prioriteras. Här väntar ett tufft semifinalmöte som man också kommer prioritera hårt, men hur är den fysiska statusen på toppspelarna och vilken startelva kommer Pep Guardiola slänga ut här?

Ännu ett frågetecken alltså och för att fortsätta på den biten är det också värt att notera att Chelsea höjt nivån senaste veckorna. Manchester City är självklart klart vassare än Chelsea, här och nu, men det är mycket intressant om hur man ställer sig till det här mötet. Med det sagt är det inget bortalag på Wembley Stadium som kommer ställa sig lågt och försvara sig i 90 minuter plus tillägg. City kommer få rejält med motstånd i det här mötet efter hur det sett ut i veckan hos både sig själva och hos Chelsea. Jag väljer att avstå från 1X2, över/under och allt det där.

Alla möjligheter

Chelsea möter Manchester City i helt rätt tid för att ta med sig något från den här semifinalen. Mauricio Pochettino har fått lite resultat på sistone och förra helgens ligamatch mot Everton berättade ett och annat om hur man mår för stunden. Cole Palmer, som ju kommer från City inför säsongen, är uppe och nosar på skytteligatiteln efter fyra mål i den 6-0 matchen. Det är också honom vi kommer fokusera på inför det här mötet då jag hoppas och tror att han kommer stå i centrum på nytt – åtminstone för sitt kära Chelsea. Nivån som Palmer håller för stunden är kanon och är det någon som tagit/eller kommer att ta Chelsea ur den här tunga längre perioden är det förmodligen han själv.

En seger mot Manchester City hade varit starten på det. Jag kommer inte gå ut och säga att man kommer slå den stora favoriten, men i och med förutsättningarna som finns för Manchester City inför det här lördagsmötet så lever åtminstone hoppet. Chelsea kan gå ut och fokusera på det här mötet fullt ut och kommer från en match där självförtroendet ökade rejält istället för att man tröttades ut. Cole Palmer ligger bakom det mesta i Chelsea och snittar bland annat 3,0 skott per match i Premier League den här säsongen. Här har han goda möjligheter att ligga bakom fler – och det måste han, om Chelsea skall ha en chans.

fotboll, fa cup
|
units: 4/5 - spelstopp: 18:15
Manchester City - Chelsea
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.