Axel Olsson|19 april, 2024, 09:45

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sirius har imponerat i säsongsupptakten. Övertygande segrar mot Kalmar och Halmstad.

  • Sirius anfallare Salech har levererat direkt. Tre mål på tre matcher.

  • Värnamo har fått börja om på en ny kula sedan Hellberg lämnade. De har inte hittat rätt än.

  • Värnamo har inlett med ett kryss och två förluster. Det har varit mediokra insatser.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Fin start för Sirius

Sex poäng efter tre omgångar får ses som en flygande start för Uppsala-klubben IK Sirius. De har byggt vidare på fjolårets höstsuccé och tagit två övertygande segrar mot Halmstad och Kalmar. Vissa ställde sig frågande till hur laget skulle klara sig efter tappen av Abou Ali och Matthews, men de verkar ha fått rejäl träff med ersättarna. Salech har inte det djupledsspelet som Ali hade, men han är oerhört stark i target-spelet och visat en rejäl näsa för mål.

Han står redan på tre gjorda mål efter tre omgångar, en spelare som kommer att spela en avgörande roll den här säsongen. Offensiven ser alltså fortsatt stark ut och hemma på Studenternas IP kan de utnyttja sin fart på kanterna. Sirius kan inte lastas för senaste förlusten mot ett skickligt Djurgården. Det fanns fortfarande en del ljusglimtar att ta med sig från den matchen och utan ett par individuella misstag, hade de mycket väl kunnat få med sig en pinne därifrån. Efter en start som denna bär Sirius absolut favoritskapet inför matchen mot Värnamo.

Har inte hittat rätt än

Det har skett förändringar i detta IFK Värnamo och det är uppenbart att laget behöver mer tid på sig. Även om huvudtränaren Anes var i klubben ifjol, har uttågen av både Hellberg och ett par nyckelspelare gjort att laget behöver börja om på en ny kula. Anes har skruvat på en del taktiska saker och spelet har inte riktigt klaffat samman ännu. Ifjol såg vi ett Värnamo som var riktigt svaga under våren och växlade sedan upp rejält under hösten. Trots den trevande starten ska man inte dra allt för många paralleller än.

Det har varit mediokra insatser för deras del, som slutat i ett kryss och två förluster. Som förväntat var de chanslösa i senaste matchen mot Malmö FF. Det är mer insatsen mot GAIS som var en stor besvikelse. Att Värnamo inte fått spela i hemmaborgen gör inte saken bättre, men nu väntas spel i Uppsala innan den diskussionen blir aktuell igen. Gästerna har inte visat tillräckligt mycket i de tre inledande omgångarna, hemmalaget känns betydligt längre fram i sin utveckling.

fotboll, Allvenskan
|
units: 3/5 - spelstopp: 15:00
Sirius - Värnamo
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.