Axel Olsson|19 maj, 2022, 10:00

Jag väljer att spela på över 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Levante har släppt in flest mål i hela La Liga, nämligen 74 insläppta mål på 37 ligamatcher.

  • Överspelet har suttit i sex av Levantes sju senaste ligamatcher.

  • Rayo Vallecano har släppt in hela sju mål i deras två senaste ligamatcher.

  • Levante är redan klara för nedflyttning och den är matchen har ingen betydelse.

  • Rayo har löst överspelet i deras två senaste ligamatcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Rayo Vallecano har gjort en magisk resa

Rayo Vallecano lyckas överraskande nog ta sig upp till La Liga trots en sjätteplats i andraligan förra säsongen. De knep sista kvalplatsen och resten är historia. Vallecano gick som tåget i kvalspelet och besegrade både Leganes och Girona, vilket betydde att klubben knep den sista uppflyttning till finrummet La Liga. Väl i La Liga har Rayo Vallecano klarat sig klart bättre än vad man hade förväntat – hemmalaget har säkrat kontraktet med råge.

Med en match kvar att spela har Rayo Vallecano hela sex poäng ner till Cadiz som hittas under strecket. En tolfteplats är en extremt stark placering sett till deras resa upp till finrummet och vilka förutsättningar dem hade inför säsongen. Hemmalaget har visat att man kan komma långt med en sammansvetsad grupp och ett hårt arbetande kollektiv. Kontraktet är säkrat och Rayo Vallecano kan slappna av, vilket synts i deras senaste ligamatcher. Rayo har nämligen släppt in sju mål i deras två senaste matcher och det är en ovanlig syn sett till hur deras försvarsspel sett ut tidigare. Men nu kan man släppa ner axlarna och våga spela ut mer i sista omgången och vi tror att det kan gynna vårt överspel. Rayo har löst överspelet i deras två senaste ligamatcher och nu ställs dem mot ligans svagaste försvarsspel!

Nedflyttningen är redan ett faktum

Det är tuffa tider hos bortalägret Levante som redan fått infinna sig med att man spelar i Segunda Division nästa säsong. Deras spel har inte räckt till den här säsongen och med små marginaler är nu nedflyttningen redan ett faktum. Trots att laget har sprattlat till och tagit två segrar i deras tre senaste matcher har Levante fortfarande fyra poäng upp till säker mark med endast en match kvar att spela.

Försvarsspelet har helt enkelt varit för ihåligt under säsongen och det är svårt att hålla sig kvar när man släpper in 74 mål på 37 ligamatcher. Levante är det laget som släppt in flest mål i hela La Liga den här säsongen. Med deras svaga försvar har vårt överspel suttit i hela sex av deras sju senaste ligamatcher. Sista matchen mot Rayo har egentligen ingen betydelse och det återstår att se hur gästerna tar sig an den här matchen. Antingen får vi se ett omotiverat gäng som bara ställer ut skorna eller får vi se en del spelare som vill bevisa att man hör hemma på den här nivån. Vilket fall som tror vi på en målrik batalj där Rayo kan spela en offensivare fotboll och Levantes försvar fortsätter att vara ostabilt!

fotboll, La Liga
|
units: 1/5 - spelstopp: 21:00
Rayo Vallecano - Levante
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.