Joakim Östman|19 maj, 2024, 11:03

Jag väljer att spela på över 5,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i fyra av Sveriges fem spelade matcher.

  • Frankrike är ett motstånd Tre Kronor ska vinna mot med ett par-måls marginal.

  • Tre Kronors matcher har resulterat i 6,60 mål per match i snitt under turneringen.

  • Frankrike har gjort mål i fyra av deras fem matcher, inte helt ofarliga framåt.

  • Tre Kronor säkrar gruppsegern med en vinst i måndagens möte.

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Revansch från ifjol

Tre Kronor förlängde deras seger-svit när Sam Hallmas mannar tog revansch på Lettland från fjolåret under lördags förmiddagen. I en match där Tre Kronor tappade två-måls ledning och var i något av en brygga, skulle det visa sig att Rasmus Dahlin matchstraff som väckte känslor var vad Tre Kronor behövde för att trampa i gång maskineriet.

Där i från var det gasen i botten och Tre Kronor hade inga som helst bekymmer att sedermera vinna mötet med övertygande 7-2. Fem matcher är således spelade och vi kan skriva in fem segrar i kolumnen, Tre Kronor fortsätter därför turneringen starkt och på måndagen väntar Frankrike. 

Frankrike har i sin tur som väntat varit något av en slagpåse i Grupp B och efter fem spelade matcher har fyra förluster inkasserats. Segern mot Polen och övertids-poängen mot Lettland gör likväl att Frankrike ser ut att var så gott som klara för spel i VM även kommande år, vilket såklart var målsättningen på förhand.

Senast i mötet mot Slovakien stod även Frankrike spelmässigt upp väldig väl och trots att det blev förlust gjorde fransmännen en bra match. För Frankrike väntar nu Tre Kronor respektive Tyskland i det två avslutande matcherna och allt över noll-poäng i dessa mötena vore en stor framgång.

Gruppsegern säkras

Inför måndagens möte mot Frankrike finns såklart bara tre-poäng för Tre Kronor och detta är en match Sverige ska vinna komfortabelt. Som tidigare nämt stod Frankrike upp bra mot Slovakien senast men nu väntar ytterligare nivåer upp när Tre Kronor står för motståndet. Tre Kronor kan även med en seger här säkra gruppsegern redan i den näst sista omgången vilket såklart vore optimalt.

För Tre Kronor gäller det att fortsätta finslipa på spelet och några nycklar som vore sköna att låsa upp här är, att det tilltänkta första-powerplayet kommer i gång igen men framförallt att Adrian Kempe hittar in i målprotokollet inför slutspelet. Adrian Kempe har på inget sätt spelmässigt varit dålig men en målskytt av rang som LA Kings-forwarden behöver såklart producera mål framåt, särskilt om vi lyfter blicken inför vad som väntar.

Att Tre Kronor tar deras sjätte-seger i turneringen på måndagskvällen känns så gott som givet och spel på Sverige saknar därför i spelvärde. Istället blickar vi mot överspelet som varit ett vinnande koncept tidigare under gruppspelet.

Över 5,5 mål har suttit i fyra av Sverige fem spelade matcher och Frankrike är ett motstånd vi ska slå med par måls marginal. Frankrike har även visat att offensivt kan de producera och fransmännen har hittat nät i fyra av deras fem matcher. Här synas därför på nytt överspelet till ett odds på 1.65!

Ishockey, Ishockey VM
|
units: 2/5 - spelstopp: 16:20
Tre Kronor - Frankrike
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.