Axel Olsson|19 juni, 2023, 11:20

Jag väljer att spela på Portugal -1 handikapp i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Portugal går som tåget i EM-kvalet. Tre raka segrar.

  • Portugal har 13-0 i målskillnad efter tre kvalmatcher.

  • Island har haft det tufft mot både Bosnien och Slovakien.

  • Portugal verkar ha hittat rätt igen med Martinez vid rodret. Han har en otrolig trupp att laborera med.

Ett lågt försvar räcker inte

Det är gruppfavoriten Portugal som tar flyget över till Island inför tisdagskvällen. Trots hemmafördelen ser det ut att bli ett väldigt tufft möte för Hareides Island. Den förre detta MFF-tränaren tog nyligen över förbundskaptens-rollen och det här blir hans andra landskamp. Han fick sig en sämre start när Island föll mot Slovakien i den senaste kvalmatchen. Det betyder att Hareides gäng står på tre poäng efter tre kvalomgångar och har därmed en bra bit upp till topp 2.

Island hade det tufft mot både Slovakien och Bosnien som är två kvalificerade motståndare. Deras seger kom mot slagpåsen Liechtenstein och därför går det inte att lägga allt för mycket vikt i den trepoängaren. Att försvaret hade det så pass tufft mot Slovakien och Bosnien skapar oro inför tisdagens batalj. Portugal är på en helt annan nivå och särskilt nu när dem är inne i en grym period. Island kommer ställa upp med samtliga spelare på rätt sida, men det räckte inte för Bosnien och vi tror inte det kommer räcka här heller.

Går som tåget

Roberto Martinez har fått sig en succéstart som Portugals nya förbundskapten. Portugal går som tåget med belgaren vid rodret och de står på tre raka segrar i EM-kvalet. Han fick visserligen en tacksam start med inledande matcher mot Liechtenstein och Luxemburg, men spelarna har inte bromsat ned bara för det. Portugal ser riktigt starka ut och de körde även över Bosnien som var deras första riktiga test i det här kvalspelet. Bosnien ställde upp med en försvarsmur men precis innan paus lyckades Bernardo Silva bryta dödläget.

Portugal har en riktigt stark landslagstrupp som besitter både bredd och spets. Det är bara att titta på vilka spelare som inledde på bänken mot Bosnien. När kvalitetsspelare som Rafael Leao, Diogo Jota och Ruben Neves agerar inhoppare vet man att det finns en otrolig bredd. Det här är den sista landskampen innan spelarna går på uppehåll och det finns ingen anledning att hålla igen. Portugal har varit totalt överlägsna och står på hela 13-0 i målskillnad efter tre omgångar. De stormar mot EM 2024 och de har inga planer på att släppa den här förstaplatsen. Senast var det Bruno Fernandes som var matchhjälte och det finns gott om sådana i den här elvan. Kvalitetsskillnaden visar sig med en bekväm seger för Portugal.

fotboll, EM kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Island - Portugal
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.