Axel Olsson|19 juni, 2023, 11:16

Jag väljer att spela på Norge halvtid/fulltid i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Norge måste verkligen vinna det här mötet, annars drar topp 2 ifrån allt för mycket.

  • Norges anfallsstjärna Erling Haaland och kreatören Odegaard är två spelare i världsklass.

  • Cypern har sett svaga ut i inledning. Två förluster och cementerade på femteplatsen.

Kniven mot strupen

Grannlandet Norge ligger illa till redan efter tre omgångar i EM-kvalet. Det blev ytterligare ett poängtapp i måstematchen mot Skottland, vilket betyder att norrmännen har skapat sig en rejäl uppförsbacke. De var chanslösa i det första mötet mot Spanien och det var en ganska väntad förlust, särskilt när Norge saknade sin anfallsstjärna Haaland. De hade också behövt hans målfarlighet i det andra mötet där Norge inte lyckades förvalta deras målchanser, trots ett rejält övertag slutade det lika mot Georgien.

Med en poäng efter två omgångar var det alltså en måstematch mot Skottland och det såg länge ut att gå Norges väg. Till den här matchen var Haaland tillbaka och han gav Norge ledningen i den 61:a matchminuten. Men det är ingenting som går Norges väg i det är kvalet, allt rasade samman i slutminuterna där Skottland gick upp och gjorde två mål inom loppet av två minuter. En katastrofal avslutning som betyder att Norge sitter i en mardröms sits efter tre omgångar. De måste vinna mot Cypern och sett till kvalitetsskillnaden borde det sluta i en seger här. Norges insatser har ändå varit bättre än vad resultat visar, men de har saknat effektiviteten framåt. Haaland gör sin andra match i kvalet och tillsammans med Ödegaard borde dessa två världsklasspelarna kunna leda Norge till en blytung seger. Det kommer vara ett motiverat gäng som vill ta revansch från senaste nederlaget – Vi tror på en fartfylld öppning för att inte hamna i samma sits igen.

Saknar spets

Grupp A har verkligen bjudit på en spännande inledning. Skottland har överraskat rejält och står på full pott efter tre omgångar, segern mot storfavoriten Spanien var något alldeles extra. Till och med Georgien har blandat sig in i toppen med ett kryss mot Norge och en seger mot Cypern. Det har kastats om rejält jämfört med vad man hade trott på förhand, dock var det ganska väntat att Cypern skulle vara det laget som härjade i botten. De har fått en tuff inledning med två raka förluster och mycket talar för att det fortsätter så.

Cypern var chanslösa i kvalpremiären mot överraskningen Skottland. Det var betydligt jämnare i matchen mot Georgien men marginalerna var inte på deras sida den kvällen. Det är inte konstigt att Cypern hittas längst ner i gruppen sett till vad deras landslagstrupp erbjuder. De saknar spets framåt och samtidigt har inte defensiven givit något större förtroende hittills. Mittbacken Karo utgick skadad senast och är tveksam till spel mot Norge. Tisdagens batalj spelas i Oslo och vi tror inte att Cypern har slagkraften för att chocka som vissa andra gjort i gruppen. Norges stjärnduo blir tungan på vågen.

fotboll, EM kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Norge - Cypern
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.