Daniel Jacobsson|19 juni, 2023, 11:17

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Skottland är väldigt stabila och kompakta på Hampden Park.

  • Skottland imponerar såhär långt och kommer kontrollera det här mötet.

  • Georgien har storstjärnan Kvaratskhelia, men inte mycket mer som kan hota Skottland på bortaplan. Hemmalaget håller ner siffrorna.

Starkt kvalspel

Skottland flyger fram i EM-kvalet under Steve Clarke. Tre raka segrar mot Cypern, Spanien och Norge redan och nu avslutar man samlingen med en hemmamatch mot Georgien. Ett motstånd som Georgien skall man kunna besegra eller åtminstone ta nya poäng mot. På hemmaplan är det dock bara seger som räknas som godkänt. Ett resultat här och fyra raka segrar skulle innebära en enormt fin möjlighet och sits inför nästa samling. Segrarna mot Spanien och Norge är enorma, det bygger för framtiden och nu gäller det bara att hålla ut framöver. Skottland närmar sig EM-slutspel och känslan är att man löser det. Deras stabila och kompakta försvarsspel håller tätt mot ett motstånd som Georgien. Underspelet är gott inför tisdagskvällen. Hemmalaget vinner med 1, kanske 2-0.

Storstjärnan från Neapel

Georgien är faktiskt grupptvåa i den här gruppen just nu, i och med Spaniens Nations League-spelande och Norges svaga kvalspel såhär långt. Det lär man inte förbli så speciellt länge till. Norge ställs mot väggen samtidigt som den här matchen och lär prestera starkare då. Georgien blir av med sin andraplats inom en kort framtid, antingen pga Norge eller spanjorerna som byter inriktning här. Nu skall vi dock nämna det mest positiva med det här landslaget, glöm grupptvåan, glöm deras kryss mot Norge och så vidare. Här tar vi och blickar mot Kvicha Kvaratskhelia som är en överlägsen spelare i väldigt mycket. En av, om inte den bäste, Serie A:s bästa spelare den här säsongen. Tyvärr, för honom och Georgien som landslag, är Skottland väldigt starka defensivt och lär kunna göra kvällen jobbig för nyligen nämnda stjärna.

fotboll, em kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Skottland - Georgien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.