Daniel Jacobsson|19 juni, 2024, 12:13

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Slovenien har en av turneringens vassaste målvakter i Jan Oblak.

  • Serbien har ett gäng psykfall i backlinjen, här är det inte lätt att ta sig igenom.

  • Väldigt viktiga poäng på spel för båda landslagen – här får man inte förlora.

Omsättningskrav: 6

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Stoppa offensiven

Slovenien har en tuff uppgift framför sig och behöver upp ytterligare en nivå mot vad man presterade mot Danmark senast. Poängen blir allt viktigare och poängen man tog mot Danmark kan bli helt avgörande i slutändan. Sloveniens premiär lägger grunden för att man kan ta en hög placering i den här gruppen. Först skall man bara ta sig förbi Serbien och Danmark, som ses som de allra främsta utmanarna. England kommer som väntat bli numret för tufft för samtliga motståndare och det är bara att acceptera i gruppspelet.

Jag tror att vi har ett möte av det passivare slaget här. Slovenien måste fortsätta gneta till sig poängen och kommer nog inte göra något annorlunda här. Man spelade väldigt hårt och aggressivt mot Danmark och fick tillslut in en kvittering. Inställningen kommer vara den samma i det här mötet och Serbien kan inte förvänta sig någon enklare uppgift, absolut inte. Det är två lag som spelar hårt, tufft och tight vilket leder till att jag blickar mot underspelet direkt.

Få ut mer

Dragan Stojkovic, den serbiska förbundskaptenen, startade matchen mot England med Dusan Vlahovic och Aleksandar Mitrovic längst fram. Bakom dessa två offensiva herrar hittade man Sergej Milinkovic-Savic och då förstår ni vilken offensiv kraft som finns i det här landslaget. Där gäller det att sätta stopp för Slovenien och tacka vet jag att man har en av turneringens bästa målvakter i mål, Jan Oblak. För Serbiens del hoppas man få ut ännu mer av den starka offensiven och kanske får Dusan Tadic en start här. Det kommer krävas att man når en produktion av den starkare nivån för att ta sig vidare och mot Slovenien är det trion längst fram som skall kliva fram.

Mot England hade man faktiskt mer skott än motståndarna, det sticker ut men förklarar också vilken matchbild vi hade. Serberna hade förväntat sig att ställa sig lågt och stänga ner den engelska superoffensiven, medans England spelade lika tråkigt och passivt som tidigare. Här kan vi ha en liknande matchbild, med lite mer tuta och köra när chansen ges. Jag ser absolut ingen målfest, det finns inte på kartan med mina ögon nu när matcherna blir allt viktigare att ta poäng i. Slovenien fick upp hoppet efter krysset mot Danmark.

fotboll, em
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:00
Slovenien - Serbien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.