Under 2.5 mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 19/9 kl 14.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • I deras sex senaste möten mot varandra har det blivit under 2.5 mål i fem av de mötena.

  • AIK har bara släppt in tre mål på fem matcher.

  • AIK har gjort minst mål på hemmaplan utav samtliga lag i allsvenskan.

  • Hemmalaget är i desperat behov av poäng och kommer med stor sannolikhet att ligga väldigt lågt defensivt under matchen.

AIK desperata för tre poäng

AIK gick in i denna säsong med en tydlig ambition att omstrukturera laget. Det var en ny taktik, formation och till stor del även en ny trupp. Som nog de flesta vet vid det här laget gick det inte alls vägen och för tillfället är det bara målskillnad som separerar AIK från en superettankvalplats. Sedan tränaren Bartosz Grzelak kom in har det dock blivit en hel del förändringar, framför allt i det defensiva spelet. Grzelak har roterat mycket i sina formationer sen han fick tränaruppdraget men i den defensiva fasen ser det ut som att AIK har gått tillbaka till ett 3-5-2, som Rikard Norling använde i stort sett under hela sin andra sejour för de svartgula. Det är fortfarande ett AIK långt ifrån toppform, men försvarsspelet har varit betydligt bättre de senaste matcherna än vad det har varit under stora delar av säsongen.   

Ska Hammarby kunna haka på i toppen?

Även Hammarby har varit lite av en besvikelse den här säsongen. Visserligen hotas de inte av nedflyttning men inför säsongen var det många som hade Bajen som favoriter till SM-guldet. I dagsläget ligger de på en sjunde plats och prestationerna har minst sagt varierat. Men skulle Hammarby ta tre poäng på söndag är de plötsligt bara två poäng bakom trean Elfsborg, en placering som är högt eftertraktad då det genererar i en Europa League-kvalplats. Elfsborg möter dessutom tvåan Häcken så det finns en stor möjlighet för Hammarby att knappa in på toppkonkurrenterna.

Hammarby har ju under de senaste åren blivit kända för sitt offensiva spel. Frågan är bara om de verkligen lyckas luckra upp ett AIK, som med stor sannolikhet inte kommer släppa till särskilt mycket ytor?  Och eftersom det är tre väldigt viktiga poäng som står på spel vill nog inget av lagen ta alltför stora risker. Derbyn är ju alltid spännande, men det blir nog ingen målrik tillställning på söndag.

Speltips.se ger tipset:

Under 2.5 mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 19/9 kl 14.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.