Daniel Jacobsson|19 september, 2023, 12:00

Jag väljer att spela på målfest i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Arsenal har en rejäl offensiv.

  • Arsenal har ett hemmaplans xG på 2.09 i Premier League.

  • PSV mår bra och har öst in mål senaste omgångarna i ligaspelet.

Ljuset i tunneln för Arsenal

Arsenal är tillbaka i Champions League med både hopp och tro. Det här laget utmanade Manchester City om ligatiteln ifjol och har förstärkt laget inför den här säsongen. Nu drar det ihop sig och spelschemat blir tuffare och tuffare. Den första gruppspelsomgången väntar på hemmaplan och det är holländska PSV som kommer på besök. Med motståndet i tanken lär det här bli en öppen tillställning där båda lagen vill gå framåt för att sätta skräck. Gästande PSV skall man ha respekt för, speciellt när dessa tar sig till den sista tredjedelen.

Arsenal har som sagt förstärkt truppen inför i år och nyförvärven Declan Rice, Kai Havertz, Jurrien Timber och David Raya tyder på att man är redo för ett tuffare spelschema. Senast gjorde den sistnämnda spanjoren debut och det återstår att se om han får förstaspaden i CL-spelet. Utöver honom är det endast Rice jag höjer än så länge då Timber är långtidsskadad och Havertz iskall. Men, det här är ett lag som mår väldigt bra just nu och det kommer bli rejäl körning när Gunners är tillbaka i finrummet.

PSV skall inte underskattas

Att vara PSV-supporter är inte helt tråkigt. Sedan starten av tävlingssäsongen har det varit målrika matcher på rad. Det enda negativa med att hålla på det här laget är att man oftast är i skuggan av Ajax, läs Feyenoord ifjol, men det är ett gäng roliga matcher som spelats såhär långt. Känslan är att man kan hota även Arsenal från och till – därmed blir spelet vad det blir. Övern är given och att båda lagen gör mål känns väldigt lovande på förhand. PSV har gjort 13 mål under sina tre senaste matcher. Så självförtroende och tro i offensiven finns.

Den största stjärnan är invärvad från Serie A-mästaren Napoli och heter Hirving Lozano. Mexikanen kommer vara väldigt viktig för PSV under säsongen och det är inte helt omöjligt att han sätter fart i Arsenals ytterbackar redan i det här mötet. Jag gillar PSV och deras offensiva tänk och ger dom förtroendet i att säga sitt även på Emirates Stadium. Över 2,5 + Båda lagen gör mål är ett lysande spel för kvällen i London.

fotboll, champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Arsenal - PSV
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.