Joakim Östman|19 september, 2023, 10:42

Jag väljer att spela på Harry Kane i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bayern München är på hemmaplan givna-favoriter och detta är en match tyskarna ska vinna.

  • Det är den här typen av matcher Bayern München värvade Harry Kane för att leda vägen.

  • Harry Kane har stått för 4+1 under inledningen och fått en flygande start på Bayern München karriären.

  • Harry Kane gjorde mål i helgens möte mot Leverkusen och kommer i slag till onsdagens möte.

  • Vi förväntar oss en målsugen Harry Kane i första mötet mot engelskt motstånd sedan sommarens flytt. 

Krisstämpel?

En av det främsta förhandsfavoriterna till att vinna Champions League Bayern München kliver på onsdagskvällen in i turneringen. Givet det minst sagt överraskande tränarbytet i våras från Julen Nagelsmann till Thomas Tuchel, är även känslan att det nästintill är segerkrav på Bayern München i Champions League. Första testet blir mot ett vad vi nog kan påstå ”krisande” Manchester United och här finns bara tre-poäng i pipeline.

Säsongsinledningen i Bundesliga har varit hyfsad för Bayern München poängmässigt och även fast det ännu inte riktigt övertygad spelmässigt är väl egentligen ingen särskilt orolig. I helgens om något tidiga men väntade ”seriefinal” mot Leverkusen kom dock första poängtappet, där Bayern München trots spel hemma på Allianz Arena bara fick med sig ett oavgjort resultat efter en sen kvittering.

Vi är visserligen väldigt tidigt in på säsongen men uttrycket ”kris” börjar bli allt mer legitimt att använda kring Manchester United. I helgens omstart stod Manchester United återigen för en svag insats mot ett Brighton som i sin tur spelade ut hela registret. Slutsiffrorna skrevs till 1-3 och med det står Manchester United endast på sex-poäng efter fem spelade matcher i Premier League.

Tar vi även med kaoset som råder utanför plan kring Manchester United med soppan som både varit och pågår kring spelarna Mason Greenwood, Anthony och Jadon Sancho, är det ett Manchester United som hade mått väldigt bra av ett gäng starka resultat framöver. Att inledda Champions League resan på bortaplan mot Bayern München kunde likväl inte varit tuffare och här förväntar vi oss inte mycket från Manchester United.

Första mötet mot engelskt motstånd

Inför Bayern München – Manchester United är det inget snack om att tyskarna hemma på Allianz Arena är stora-favoriter på förhand. Bayern München är alltid otroligt starka hemma och i Champions League gruppspelen tappar det väldigt sällan poäng. På pappret har även Bayern München en starkare trupp och i matcher som dessa brukar den röda-maskinen vara säkerheten själv.

Med tanke på Manchester Uniteds säsongsinledningen är känslan att det ska mycket till för att engelsmännen ska få med sig ett resultat. Givet det har dock Manchester United inte så mycket att förlora och skulle Erik ten Hags mannar få med sig något, mot ett motstånd av Bayern Münchens dignitet kan det mycket väl vända på vad som varit en svag inledning.

Bayern München-segern synas på förhand men sett till oddssättningen lockar inte spel på Thomas Tuchel-lag alltför mycket. Här bollar vi därför upp en specialare och då att Harry Kane hittar nätet minst en gång, när nu engelskt motstånd väntar för första gången sedan han lämnade Spurs.

Harry Kane har varit i väldigt fint slag direkt från start i Bayern München och med fyra-mål på det inledande fyra Bundesliga-matcherna finns det inte mycket att anmärka över. Här klickas därför att Harry Kane som kommer vara väldigt målsugen hittar nätrassel onsdagens möte på Allianz Arena!

fotboll, Champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Bayern München - Manchester United
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.