Axel Olsson|19 september, 2023, 13:28

Jag väljer att spela på över 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Napoli har blandade resultat i ligaspelet, men där är ingen tvekan på deras offensiva förmåga.

  • Napoli har löst överspelet i tre av deras fyra inledande ligamatcher.

  • Bragas försvar såg riktigt svajigt ut i 3-1 förlusten mot Farense.

  • Braga vågar gå framåt trots tuffare motstånd. Bjöd på målrika bataljer mot Fiorentina i Conference League-slutspelet.

En försvarsinsats som oroar

Sporting Braga har väl inte stått för någon kanonstart på ligasäsongen. Det har varit blandade resultat från deras sida med en seger, en oavgjord och en förlust hittills. Det ska dock sägas att krysset mot Sporting Lissabon är ett bra resultat, därför riktas den största besvikelsen mot den oväntade förlusten. Braga åkte på en oväntade 3-1 förlust mot nykomlingen Farense. Det var en urusel insats där Braga-försvaret såg riktigt skakigt ut.

Det var verkligen en oroväckande prestation då Farense skapade massvis med chanser framåt. En nykomling ska inte få komma till så pass många bra lägen mot ett topplag – det kunde mycket väl slutat med fler än tre mål för deras del. En match som Braga måste glömma snabbt, för nu väntar ett motstånd av en helt annan kaliber. Ifall man spelar på liknande sätt mot Napoli kommer det här vara avgjort redan i halvtid. Vi vet att Braga inte är rädda för att gå framåt trots att man möter ett tuffare motstånd. Det fick vi bland annat se ifjol när man mötte Fiorentina i Conference League-slutspelet. Det ledde till ett par målrika historier och Napoli har verkligen spetsen för att straffa ett svajigare försvar. Braga-försvaret har inte övertygat men offensiven fortsätter iallafall att göra mål framåt. Överspel ligger nära till hands här.

Högt ställda förväntningar

Napoli vann den berömda ligatiteln ifjol och givetvis är förväntningarna högt ställda på mästarna. Därför måste den här ligastarten anses som en liten besvikelse, då Napoli har tappat poäng mot både Lazio och Genoa. Deras facit lyder två segrar, en oavgjord och en förlust. Det är verkligen inget fiasko men nykomlingen Genoa är ett lag som de bara ska besegra. Trots blandade resultat finns där ingen tvekan kring den offensiva förmågan som hittas i det här laget.

Napolis offensiv har stått för en stabil målproduktion än så länge. Osimhen har stått för tre fullträffar, däremot har inte hans lekkamrat Kvaratskhelia kommit igång på samma sätt. Det ska sägas att han endast haft två matcher från start men det är en spelare som är direkt avgörande när han väl är i form. Det är nog bara en tidsfråga innan han producerar massa mål och assist igen. Napoli har löst överspelet i tre av deras fyra inledande ligamatcher och med deras offensiv har vi svårt att se dem gå mållösa från onsdagskvällen. Det finns också mer att önska av det egna defensiva spelet, därför tycker vi att Braga har också en bra chans att göra mål.

fotboll, champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Braga - Napoli
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.