Visst, AIK och Vita Hästen må ha smygstartat den Hockeyallsvenska säsongen i onsdags, men den riktiga premiären är denna fredag i september i alla hockeyfrälstas ögon. Jag litar på nykomlingen i hemmapremiären.

Match: Kristianstad – Tingsryd (Hockeyallsvenskan) | Speltips: Kristianstad Moneyline | Odds: @1.80 | Units: 3/5 | Spelstopp: 19:00

Rygga till 1.80 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Intressant nykomling

Kristianstad hade under flera varit nära att nå Hockeyallsvenskan, men fallit på målsnöret. Därför kändes det till sist logiskt att man tog det sista avgörande steget i våras och säsongen 19/20 kan titulera sig ett allsvenskt lag. I mina ögon får man också bästa tänkbara premiär här när man ställs mot det laget som flest experter tippat på sista plats i serien. Detta dessutom på hemmaplan i premiären. Oddsen är aldrig med en nykomling tidigt och fina 1.80 ska därför ses som mycket bra när man dessutom kan vinna efter förlängning eller straffar.

Rent truppmässigt är Kristianstad heller inte på något sätt ett sämre lag än vad Tingsryd är. Framförallt inte på målvaktssidan där Tingsryd tappat skicklige Tex Williamsson och där Kristianstad sitter på ett trumfkort i mina ögon. Joel Gistedt har mängder med rutin från spel i både SHL och Hockeyallsvenskan och sett till målvaktssidan ska Kristianstads målvaktspar ses som ett av de bättre. Ser man till övriga trupperna så är det två lag som på pappret ska slåss i botten. Man saknar den sista spetsen, men tycker trots allt att Kristianstads värvning av Dennis Svensson sticker ut. Spelade SHL förra säsongen och vet mycket väl hur man producerar i Hockeyallsvenskan.

Ett tungt år till mötes?

Tingsryd är ett av lagen jag tippar får kvala till våren och det är ingen tacksam uppgift i premiären när man får nykomlingen på bortaplan. Förlust här och det kan vara poäng som blir otroligt viktiga i slutskedet av säsongen. Redan förra säsongen tampades man i botten och då tycker jag man hade en bättre trupp i år. Säger en del om svagheterna. Inte minst på den defensiva sidan där viktiga försvarare som Måns Hermansson, Björn Karlsson och Adam Åkesson lämnat och inte ersatts av samma rutin. Ny förstemålvakt är Andreas Ljunggren som förra säsongen var tydlig tvåa bakom Tex Williamsson.

De stora problemen finns dock på forwardsidan. Vem ska göra målen för detta Tingsryd. Jag tror man kan få ihop en okej defensiv, det är offensivt matcherna kommer förloras. Det saknas helt enkelt spets och gör man inte för än två-tre mål per match så blir det svårt att vinna matcherna. Man har alltså tappat Daniel Ljunggren, Daniel Öhrn, Filip Ahl, Kim Tallberg och Max Novak. Förra säsongens fem bästa poängplockare i Tingsryd. Det starkaste nyförvärvet heter Ludvig Elvenes, ett nyförvärv som inte alls är dåligt, men som inte är i nivå med de spelare man tappat.

Speltips: Kristianstad Moneyline

Mitt spel för den här premiärmatchen i Hockeyallsvenskan blir att nykomlingen Kristianstad vinner över Tingsryd. Förlängning och straffar är inräknat och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Kristianstad har, trots att man är nykomling, en av ligans starkaste målvaktssidor.

  • Perfekt uppgift för en nykomling i en premiärmatch. Ett av de svagare lagen inför hemmafansen.

  • Tingsryd har tappat sina fem bästa poängplockare utan att i stort sett ersätta en enda.

  • Tingsryd tippades sist av högst andel experter inför säsongen.

Högst odds hittade jag 17/9 kl 19:00 hos Betsson som ger 1.80. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.80 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.