Efter en vecka fylld av Europaspel vänder vi fokuset tillbaka till ligafotbollen. I Spanien drabbar Osasuna och Real Betis samman under fredagskvällen. Här tar hemmalaget poäng!

Match: Osasuna – Real Betis (La Liga) | Speltips: 1X | Odds: @1.41 | Units: 2/5 | Spelstopp: 21:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Stark inledning som nykomlingar

Osasuna är som bekant nykomlingar i La Liga efter att ha vunnit Segunda mycket komfortabelt i fjol. Man imponerade verkligen i spanska andraligan och man har onekligen fortsatt prestera. Efter fyra omgångar i La Liga har man fortfarande inte förlorat en match trots att man stött på tufft motstånd – bland annat Barcelona. Man har noterats för en vinst och tre kryss än så länge, där nykomlingarnas defensiva arbete varit ett stort utropstecken. Tre insläppta mål hittills har man mäktat med – en hållen nolla borta mot Leganés samt noll insläppta mål mot Eibar. Man spelar ruskigt kompakt och är mycket svåra att göra mål på.

Osasuna är spelar riktigt bra fotboll på hemmagräset där man väldigt sällan förlorar. Faktum är att man inte förlorade en enda match på hemmaplan i Segunda förra säsongen, där man till och med vann 19 av de 21 spelade hemmamatcherna. Senast Osasuna förlorade hemma på Estadio El Sadar var i mars 2018. Ett mycket imponerande facit som blir svårt för Betis att bryta. Inte minst med tanke på bortalagets rådande situation med skador, avstängningar och tränarbyte.

Kass form & avstängningar

Real Betis har verkligen inte imponerat under de inledande omgångarna av La Liga. Man förstärkte anfallet under sommaren då man bland annat värvade både Nabil Fekir och Borja Iglesias, men har alltså trots detta inte lyckats något vidare hittills. Man drog igång säsongen med en förlust hemma mot förra säsongens nykomlingar Valladolid för att sedan förlora mot Barcelona med hela 5-2. I juni månad bytte man tränare när Rubi anlände till klubben och efter en försäsong där man blandat och gett har Rubi valt att förändra spelformationer i exempelvis defensiven, förändringar som inte fungerat så bra. Man har nu släppt in mål i samtliga fyra matcher, faktum är att man släppt in flest mål i hela La Liga hittills – nio stycken.

Ett tungt avbräck för Real Betis är att William Carvalho missar fredagens match på grund av avstängning. Carvalho är en mycket viktig spelare för Betis, en nyckelspelare i mittfältet. Man har även fler spelare som inte kommer vara tillgängliga, bland annat Moron och Tello. Addera därtill att Betis inte bara infinner sig i en allmänt dålig form för tillfället, man imponerar dessutom sällan på bortaplan. Detta visade man prov på förra säsongen då man förlorade fler än hälften av alla sina bortamatcher.

Speltips: 1X

Jag väljer att spela på dubbelchansen Osasuna eller oavgjort. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Osasuna har inte förlorat hittills i La Liga

  • Osasuna gick obesegrade på hemmaplan förra säsongen i Segunda, där man vann 19 av sina 21 spelade hemmamatcher

  • Real Betis har flertalet spelare som inte kommer vara tillgängliga under fredagen och man infinner sig i en dålig form inför matchen, inte minst på bortaplan

  • Real Betis har släppt in flest mål i hela La Liga under de fyra första matcherna; nio stycken

  • Osasuna har imponerat än så länge i La Liga, blott tre mål insläppta under de fyra spelade matcherna trots att man stött på tufft motstånd

Högst odds hittade jag 18/9 kl 17:00 hos Unibet som ger 1.41. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.