Daniel Jacobsson|19 september, 2023, 12:13

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Här väger Real Madrid tyngst.

  • Klasskillnad när Real Madrid har dagen – och formen är väldigt god.

  • Union Berlin har förstärkt truppen inför CL-säsongen men det här motståndet är för tufft.

Klasskillnad

Vi går in på Champions League-scenen med Real Madrid igen och vi förväntar oss en ny slagkraftig säsong. Den första uppgiften är tacksam och trots att Union Berlin stod för en riktigt stark säsong i Bundesliga under fjolåret är det inget lag, ingen klubb eller trupp som står emot Real Madrid. Framförallt inte på resande fot och inför ett fullsatt Santiago Bernabeu. Den enorma mästaren i vitt har förstärkt truppen med Jude Bellingham den här säsongen och hans inledning har varit otrolig. Sedan har man breddat truppen med Joselu, Fran Garcia och målvakten Kepa – som fått starta en del sedan han anlände från Chelsea.

Real Madrid går att lita på och trots att man saknar den renodlade superstjärnan som anfallare är det ett lag som klarar sig väl. Vinicius Jr saknas på grund av skada, men man har under säsongsinledningen visat vilken spets man sitter inne på även utan honom. Bellingham har startat kanon, men även Rodrygo och nya Joselu har visat klass och målskytte. Här vinner man med två bollar och startar gruppspelet som förväntat.

Starkt – men inte tillräckligt

Union Berlin stod för en höjdarsäsong under fjolåret och kvalificerade sig för Champions League. I truppen stack flera spelare ut men förstärkningarna inför den här säsongen är ännu tydligare. Robin Gosens är ett riktigt fint nyförvärv och tillsammans med Datro Fofana, lånet från Chelsea, och Brenden Aaronson, lånet från Leeds kan det här bli något i ligaspelet. Champions League-spelet är såklart väldigt mycket tuffare och framförallt när värdemätaren blir mot Real Madrid på Santiago Bernabeu, där har man inte varit på ett väldigt bra tag – om ens någonsin.

Berlin-klubben har åtminstone blivit störst i staden på inhemsk mark och det betyder mycket. Nu skall man ta nästa kliv och utöver Real Madrid så har man goda möjligheter att knipa en och annan poäng. Kan man till och med ta sig till en slutspelsplats med lite flyt? Oklart, men mötena mot Napoli och Braga är såklart skönare än det på bortaplan mot Real. Det skall till en och annan skräll för avancemang till slutspel dock, men räkna inte bort Unionen helt.

fotboll, champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Real Madrid - Union Berlin
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.