Axel Olsson|19 september, 2023, 10:24

Jag väljer att spela på Inter vinner och insatsen tillbaka vid oavgjort i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Inter har levererat på en hög nivå i säsongsinledningen. Fyra raka ligasegrar.

  • Inter kommer senast ifrån en storseger i derbyt mot AC Milan. Det slutade i en 5-1 vinst.

  • Real Sociedad har endast en seger efter fem spelade ligamatcher.

Inte övertygat

Real Sociedad tog sig till Champions League genom en stark fjärdeplats ifjol. De lottades i grupp D och har absolut en chans att gå vidare här, men kommer få tuff konkurrens av framförallt Inter och Benfica. Spanjorernas ligaform har heller inte övertygat inför det här gruppspelet. De har gått lite sämre i inledningen där man endast har en seger efter fem spelade ligamatcher. De har skapat för få chanser för att avgöra de jämna matcherna som har stått och vägt.

Fjolårets skyttekung Sorloth har lämnat för konkurrenten Villarreal. Där hoppas klubben på att inlånade Andre Silva ska axla rollen som en av målskyttarna, men han dras med lite skadebekymmer just nu. Därför läggs det mer press på kaptenen Oyarzabal och yttern Kubo när det kommer till poängproduktionen där framme. Det är två skickliga spelare och den andra yttern, Barrenetxea, har också imponerat. Men trots att de har visat fina tendenser har flera av lagets prestationer inte varit tillräckliga, bortsett från segern mot Granada. Det blir desto tuffare att bryta sig igenom ett ramstarkt Inter. Vi tycker inte att Sociedads grundspel har varit tillräckligt bra hittills, utan de har mer förlitat sig på den individuella skickligheten där framme – det räcker tyvärr inte mot ett sådant här motstånd.

Otrolig form

Till skillnad från hemmalaget har gästande Inter sett sylvassa ut under säsongsinledningen. De har inlett på det bästa möjliga sättet, genom att gå rent i fem raka ligamatcher. De har alltså fem raka segrar och har därför parkerat sig högst upp i Serie A-tabellen. Det har varit flera imponerande insatser där man visat styrka i bägge ändarna av planen. De har skapat massvis med chanser framåt samtidigt som de har behållit den defensiva balansen bakåt, en målskillnad på 13-1 förklarar detta.

Men den mest imponerande segern av dessa fem kom i den senaste omgången. Det vankades Milano-derby och den här gången var det inget snack om saken, Inter krossade Milan med hela 5-1. De var ruskigt effektiva i sitt omställningsspel och mittfältaren Mkhitaryan blev segerorganisatör med två mål och en assist. Just nu ser Inter riktigt stabila ut och vi tror inte att Sociedad har det som krävs för att bräcka det här formstarka laget. Självförtroendet är på topp och Inter är den tydliga favoriten i den här gruppen. Ifjol tog man sig hela vägen till finalen – vi tror att de inleder den här turneringen på bästa sätt!

fotboll, champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Real Sociedad - Inter
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.