Match: AFC United-Sirius (Superettan) | Speltips: Sirius | Odds: 2,40 | Spelstopp: 18:59 | Spelbolag: CherryCasino

Det vankas idag toppmöte i Superettan mellan AFC United-Sirius där jag tror att bortalaget bör vara favoriter innan mötet. AFC United har haft en sämre period mot slutet samtidigt som Sirius tuffar på precis som vanligt.

Hemmalaget AFC United ligger placerade på en tredjeplats efter 23 spelade omgångar och 42 inspelade poäng, 8 bakom serieledande Sirius. AFC United har en väldigt ojämn nivå där man ibland kan vinna flera matcher i rad mot bra lag för att sedan förlora mot ett lag som man egentligen bör slå. Mot slutet har det gått lite knackigare än vanlig för AFC och man har under de 6 senaste matcherna endast tagit en seger och den kom mot tabelljumbon Ljungskile. De övriga matcherna som man tappat poäng i har varit mot lag som man som det topplag man är bör slå alla dagar i veckan. Nedan har jag listat lagen man mött:

GAIS – AFC United: 1-1
Assyriska – AFC United: 0-0
Ljungskile – AFC United: 1-2
Nyköping – AFC United: 2-1
AFC United – Dalkurd: 0-0
IK Frej – AFC United: 1-0

I mina ögon borde man åtminstone har tagit tre poäng mot GAIS, Assyriska, Dalkurd och så även vunnit cupmatchen borta mot Nyköping.

Bortalaget Sirius har haft en fantastisk säsong och segrarna har radats upp en efter en. Man leder serien på 50 inspelade poäng på 23 matcher och det skulle verkligen förvåna mig ifall man inte spelar i Allsvenskan nästa säsong. Man har vunnit 10 av de senaste 12 spelade matcherna och dessutom ofta hållit nollan i dessa matcher.

Sirius ser klart starkare ut både när det gäller under säsongen överlag och även om man tittar på lagens aktuella formkurva. Sirius vill säkerligen hemskt gärna utöka sin serieledning och det tror jag AFC United kommer ha svårt att sätta stopp för.