Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det har gått troll i Frölundas offensiv på sistone men snart måste det släppa

  • Leksand är vassa offensivt sett och man kan stoltsera med SHL:s bästa kedja

  • Spelet sitter i sju av åtta senaste matcherna mellan lagen

  • Leksands målvakt Janne Juvonen har stått pall flera matcher i rad och snart måste finländaren gör en sämre insats

Formstarka gäster

Frölunda har inte riktigt fått det att stämma den senaste tiden och bättre prestationer blandas allt för ofta med blekare insatser. Senast mötte man tabelljumbon Linköping på hemmaplan och föll oväntat med 2–1, inte ett resultat som ska känneteckna ett topplag som Frölunda. I och med förlusten mot Linköping har man nu tre förluster på sina fem senaste matcher och det behövs att Roger Rönnberg får igång sina spelare. Uppe i toppen av tabellen är det jämnt och halkar du efter riskerar du att få bli varse om det när grundserien ska summeras.

För Leksands del kan man plocka med sig mycket positivt från den senaste tiden. På sina åtta senaste matcher har man tagit sex vinster och det är verkligen imponerande att se Leksand spela nu jämfört med hur det såg ut förra säsongen vid den här tiden. Lagets förstakedja med Camper, Hrivik och Cehlarik har imponerat under hela säsongen men senaste tiden har även defensiven steppat upp ett par hack och lagets målvakt Janne Juvonen storspelar allt som oftast. Senast föll man mot Växjö med 2–1 efter en längre period av matchspel. Nu har man fått fem dagars vila och det bör vara fart under benen igen på dalmasarna.

Offensiv potential finns

Frölundas defensiva spel fortsätter att leverera och främst är det offensiven som det fallit på den senaste tiden. Under sina tre förlustmatcher den senaste tiden har man enbart lyckats göra två mål framåt och med den produktionen har man väldigt svårt att utmana sina motståndare. Dock finns det gott om potential i det här laget som kommer att märkas snart, det är jag helt säker på.

Nu ställs man mot ett Leksand som är i bra form, och som vilat under ett par dagar. Något som kommer att vara nyttigt med tanke på att man spelade fem matcher på nio dagar för ett tag sen. Det finns offensiv potential i båda lagen och det känns som att Frölunda vill komma ur sin svacka och bjuda på mer offensiv. Juvonen i Leksandsmålet har också stått pall flera matcher i rad och någon gång måste det komma en sämre match från finländarens sida. Över 5 mål spelas till 1.84.

Speltips.se ger tipset:

Över 5 mål hos Bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 20/1 kl 15.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.