Söndagens enda Premier League-tillställning utspelar sig på Goodison Park där Everton tar emot Crystal Palace. Ur ett historiskt perspektiv har Everton ett rätt så stort övertag, men jag vill höja ett varningsfinger för ett poängdesperat Palace. Målspel klickas!

Match: Everton-Crystal Palace (Premier League) | Speltips: Palace över 0,5 mål | Odds: 1,52 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 17:00

Två lag med avsaknad av identitet

Intressant match att vänta när Everton tar emot Crystal Palace under söndagseftermiddagen. Här väljer jag att sikta in mig på målmarknaden där jag funnit mig ett klockrent spel – Palace över 0,5 mål till 1,52 gånger pengarna. Tycker oddset är alldeles för högt här, ser gästerna med rätt så ypperliga målmöjligheter.

Det är två lag med avsaknad av identitet som gör upp under söndagen. Everton stod för ett par fina värvningar under sommarfönstret, och föga förvånande var förväntningarna på laget höga inför säsongen. Med resultatraden 3-3-2 efter åtta spelade omgångar är det svårt att sätta fingret på vart man har The Toffees, känslan är definitivt att Marco Silva inte riktigt fått ut det mesta av sin spelartrupp. Dagsformen är svårbedömd med två vinster och tre förluster på de fem senaste matcherna. Skadeläget alltjämt tufft med en ny skada på Idrissa Gueye som skadade sig under uppehållet. Mina, Gomes och Coleman alltjämt out, samtidigt som McCarthy är osäker till spel.

Crystal Palace har inte alls övertygat under säsongsinledningen, resultatraden 2-1-5 efter åtta spelade omgångar lämnar en hel del att önska. Dagsformen är inte den bästa med två vinster på de sex senaste matcherna, däribland 3-0-segern borta mot West Bromwich i ligacupen. Vi hittar gästerna på en 14:e plats i tabellen, med nedflyttningsstrecket krypandes allt närmre. Goda råd börjar bli dyra för Roy Hodgssons mannar som onekligen är i stort behov av en trepoängare. Stort plus är att Wickham och Dann närmar sig comebacks, om det blir speltid här låter jag vara osagt. Zaha testas sent men ska enligt rapporter vara fit for fight. Benteke alltjämt out. I övrigt är skadeläget ganska ljust måste jag väl ändå säga.

Målspel klickas

Att Palace löser ett mål i matchen bör inte alls ses som någon omöjlighet, lagets svajiga säsongsinledning till trots. Hodgssons mannar har visserligen gått mållösa i 50% av matcherna den här säsongen, men vad som är häpnadsväckande är att man gått mållösa i samtliga hemmamatcher (!) samtidigt som man nätat i samtliga bortamatcher den här säsongen. Faktum är att Palace hittat nätet i 14 av de 15 senaste bortamatcherna – det är en stark siffra som jag till stor del grundar mitt spel på.

Everton har plockat poäng i sju raka möten med Palace rent överlag, dessutom har man inte gått mållösa hemma mot Palace sedan 1992 (!). Å andra sidan har Palace lyckats hitta nätet i de fem senaste bortamötena med Everton. Givetvis bör BLGM-spelet vara aktuellt i en match med sådana förutsättningar, men jag håller det simpelt och siktar in mig på ett bortamål. Finns tillräckligt med kvalité, spets och bredd hos gästerna för att lösa ett mål framåt. Everton har dessutom haft svårt att hålla nollan den här säsongen, i sju av åtta matcher har man släppt in minst ett mål.

Palace över 0,5 mål spelas till 1,52 gånger pengarna, här investerar jag 2/5 units. Förväntade mig ett odds kring 1,35-1,40, när bolagen slantar upp hela 1,52 är det svårt att inte ta ställning.

Speltips: Crystal Palace över 0,5 mål

Jag spelar Palace över 0,5 mål till 1,52 gånger pengarna. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Palace löser spelet i samtliga bortamatcher den här säsongen

  • Palace löser spelet i 14 av de 15 senaste bortamatcherna

  • Everton har släppt in mål i sju av åtta matcher den här säsongen

  • Palace löser spelet i de fem senaste bortamötena med Everton

  • Palace i stort poängbehov efter en svajig säsongsinledning

Crystal Palace över 0,5 mål klickas till 1,52 gånger pengarna hos Unibet – jag investerar 3/5 units!

Rygga till 1.52 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.