Då var det dags för säsongens första Derby della Madonnina! Både Inter och Milan kommer till matchen med vassa formkurvor och vi kan definitivt förvänta oss en underhållande tillställning inför ett fullsatt San Siro.

Match: Inter-Milan (Serie A) | Speltips: Över 9,5 hörnor | Odds: 1,55 | Units: 4/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 20:30

Två formstarka lag

Under söndagskvällen är det dags för säsongens första Derby della Madonnina, en av de mest klassiska matcherna man kan bevittna i fotbolls-Europa. Förväntar mig en svängig och underhållande tillställning mellan två lag som definitivt prickat storformen.

Inter inledde säsongen på ett klassiskt manér – svajigt, fantasilöst och idéfattigt. Fyra poäng spelades in under de fyra inledande omgångarna, med blytunga förluster mot Sassuolo och nykomlingarna Parma. Tränare Spalletti fick utstå hård kritik under säsongsupptakten, men har till synes lyckats vända på skutan. 2-1-segern mot Tottenham i Champions League har följts upp med fem raka vinster, däribland en 2-1-seger mot Fiorentina och en 2-1-seger mot PSV i Champions League. Målskyttet lämnade en hel del att önska för Inter under säsongsinledningen, men det har onekligen lossnat framåt de senaste veckorna, mycket tack vare att Icardi kommit igång med sitt målskytte. Argentinaren står noterad för fem mål på de fem senaste matcherna, definitivt rätt läge att pricka storformen. Nya mål att vänta i derbyt?

Milan känns ruskigt svårbedömda under säsongsinledningen. Visst, blott en förlust på de sju inledande matcherna får betraktas som godkänt med tanke på förutsättningarna, men samtidigt har man lyckats med bedriften att släppa in mål i samtliga (!) ligamatcher den här säsongen. Bådar inte gott när formstarke Icardi står på andra sidan. Vad gäller offensiven så är det svårt att inte imponeras; 15 mål framåt och ett målsnitt 2,14 mål/match. Mål har man gjort i samtliga ligamatcher. Higuain har inlett starkt med fyra mål på fem spelade matcher. Milan kommer till matchen med fyra vinster och två kryss på de sex senaste matcherna, inget fel på dagsformen med andra ord.

Troliga startelvor:

Inter:
Handanovic; Asamoah, de Vrij, Skriniar, Vrsaljko; Brozovic, Vecino; Perisic, Nainggolan, Candreva; Icardi

Milan:
Donnarumma; Rodriguez, Romagnoli, Musacchio, Calabria; Bonaventura, Biglia, Kessie; Calhanoglu, Higuain, Suso

Hörnspel dukas fram

Med tanke på lagens formkurvor och den jämna inbördesstatistiken så är det ruskigt svårt att finna en tydlig favorit i matchen. 59 möten lagen emellan, 21 vinster vardera lag, 17 kryss. Ett helt vidöppen möte på förhand. Jag väljer istället att sikta in mig på hörnmarknaden där jag tror mig ha hittat matchens bästa lir.

Över 9,5 hörnor i matchen till 1,55 gånger pengarna, här väljer jag att investera tungt. Vi bjuds på en ypperlig lina till ett fullt acceptabelt odds. Här pratar vi om två ruskigt hörnglada lag, inget som direkt förvånar mig med tanke på lagens sätt att spela fotboll. Inter anfaller mer ofta än sällan längst kanterna via Perisic och Candreva, två spelare som älskar att utmana och mata inspel. Två herrar som på egen hand tenderar att lösa bra många hörnor. Lägg därtill skottvilliga spelare i form av Brozovic och Nainggolan. Vad gäller Milan så ställer man i regel upp med en 4-3-3-uppställning, allt som oftast med Suso och Calhanoglu längst kanterna med en Higuain centralt. Högerbacksplatsen är ett frågetecken inför derbyt, men på vänsterflanken lär offensive Rodriguez starta. Då vet vi att det lär skapas en hel del ute på den vänsterkanten.

Låt oss ta en titt på lite siffror och statistik – i 11 av de 13 senaste derbyna har vi bjudits på minst 10 hörnor. Det totala hörnsnittet ligger på 11,62 hörnor/match.

Inter har spelat 10 matcher den här säsongen – hörnspelet sitter i sju av dessa matcher, rent procentuellt motsvarar det 70% av matcherna. Det totala hörnsnittet ligger på 11,7 hörnor/match. Framåt snittar Inter 7,6 egna hörnor/match samtidigt som motståndarna snittar 4,1 hörnor/match. Det är ruskigt vassa siffror. Om vi kikar på siffror från säsongen 2017/2018 så snittade laget hela 12,75 hörnor/match. Inter löste på egen hand 7,83 hörnor/match i snitt samtidigt som motståndarna skrapade ihop 4,93 hörnor/match. Dessa vassa siffror baseras på fjolsäsongens 40 spelade matcher, alla turneringar inräknade.

Milan har i sin tur spelat nio matcher den här säsongen – hörnspelet sitter i sex av dessa matcher, rent procentuellt motsvarar det 66,6% av matcherna. Det totala hörnsnittet ligger på 11,44 hörnor/match. Milan snittar 7,22 egna hörnor/match samtidigt som motståndarna snittar 4,22 hörnor/match. Blickar vi tillbaka till säsongen 2017/2018 så låg totalsnittet på 10,3 hörnor/match. Framåt snittade man 6,12 hörnor/match samtidigt som motståndarna skrapade ihop 4,18 hörnor/match. Siffrorna baseras på fjolsäsongens 57 matcher, alla turneringar inräknade.

Summa summarum: två lag som tenderar att skapa och bjuda på en hel del hörnor. Siffrorna ovan talar sitt tydliga språk. Säsongens första derby står runt hörnet och jag förväntar mig en batalj mellan två rivaler som går hårt för segern. Kan bli en minst sagt underhållande och böljande tillställning, med goda målmöjligheter och inte minst hörnor åt båda hållen. Över 9,5 hörnor i matchen spelas tungt till 1,55 gånger pengarna.

Speltips: Över 9,5 hörnor

Jag spelar över 9,5 hörnor till 1,55 gånger krämen hos Bet365. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Hörnspelet sitter i 11 av de 13 senaste mötena lagen emellan

  • Inter löser hörnspelet i 70% av matcherna den här säsongen, med ett totalt hörnsnitt på 11,7 hörnor/match

  • Milan löser hörnspelet i 66,6% av matcherna den här säsongen, med ett totalt hörnsnitt på 1,44 hörnor/match

  • Båda lagen tenderar att skrapa fram en hel del hörnor; Inter snittar 7,6 egna hörnor/match den här säsongen, medan Milan snittar 7,22 egna hörnor/match

  • Under säsongen 2017/2018 hade Inters matcher ett hörnsnitt på 12,75 hörnor/match

  • Under säsongen 2017/2018 hade Milans matcher ett hörnsnitt på 10,3 hörnor/match

Jag klickar över 9,5 hörnor till 1,55 gånger pengarna hos Bet365. Jag investerar 4/5 units!

Rygga till 1.55 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.