Daniel Jacobsson|20 oktober, 2022, 11:00

Jag väljer att spela på Juventus i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Juventus jagar formen.

  • Juventus är numret starkare på samtliga positioner.

  • Juventus är fortsatt obesegrade i Turin.

  • Dusan Vlahovic börjar hitta rätt i sin nya klubb.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Juventus & över 1,5 mål hos Lucky

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Stark hemmaform

Juventus är inte samma klubb som för ett par år sedan. Nu är man inte ens etta i den inhemska ligan längre, trots att man skall ha goda möjligheter att vinna scudetton i år. Inter, Milan, Napoli och övriga toppklubbar i Serie A har steppat upp och utmanar ständigt. Den italienska högstadivisionen har öppnat sig rejält på senare år och det är såklart roligt för oss neutrala supportrar. Juventus har dock klass i mycket fortfarande och den svaga ligasviten beror mer på formsvaga spelare och sådär än att man tappat allt som klubben stått för tidigare. Nu väntar Empoli på hemmaplan och där skall man bara lösa tre poäng.

Empoli är ett lag som bör passa Juventus relativt bra på hemmaplan. Juve är obesegrade här och förblir det under fredagskvällen. Dusan Vlahovic var Juventus Erling Haaland-värvning för klubben, det enda man saknade för att ta steget tillbaka till toppen och hans form börjar sakteliga öka mot den bättre sidan. När han är igång och Juventus har en pålitlig målskytt kan vi räkna in klubben i den europeiska toppen igen. Tills dess får man nöja sig med att vinna mot Empoli och andra italienska lag.

Tuff resa

Empoli, en klubb som Johnny Ekström spelat i bland annat och som hållit till i lägre divisioner större delar av sin livstid. Nu leds man av Paolo Zanetti, icke att förväxla med den mer namnkunnige Zanetti, Javier. Empoli har blandat och gett såhär långt och är precis som vanligt en klubb som kommer kriga om överlevnad den här säsongen. Framåt har man namnkunniga spelare som Marko Pjaca, Mattia Destro och Sam Lammers, men utöver dessa tre är det ett relativt svalt lag man kommer till säsongen med. Några avdankade spelare avslutar säsongen här bland annat och sedan är det egna produkter som är den färskaste varan i Empoli.

Den tuffa resan till Turin väntar och Juventus på bortaplan är aldrig lätt. Senast man var där? Ja, då vann man faktiskt med uddamålet mot ett iskallt Juventus utan form överhuvudtaget, nu är det andra puckar och Juventus är på en bättre plats i dagsläget än då, trots att man inte är där man vill ännu. Empoli kommer ställa sig lågt på nytt och hoppas stänga ner hemmalaget. Det lär bli ganska målsnålt men jag tror stenhårt på att Juventus vinner och att man åtminstone gör två mål framåt. Kanske är det dags för Vlahovic att glänsa rejält inför hemmapubliken?

fotboll, serie a
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Juventus - Empoli
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.