Borlänge –2 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 20/10 kl 15.20

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Malung har just nu fem raka förluster och tippas i botten av tabellen den här säsongen

  • Borlänge har två raka storvinster med sig in till den här matchen då man besegrat Grums och Mariestad med 6–1 respektive 5–1

  • Malung har tappat fyra av sina bästa poängplockare inför den här säsongen och man har inte kunnat ersätta dessa

  • Borlänges stjärna Markus Persson är i toppform och har gjort sju poäng senaste två matcherna

  • Borlänge har mött Malung fyra gånger tidigare och vunnit med 4–1, 8–2, 4–0 och 4–2

Turbulent säsongsinledning

Malung går in på sin tredje raka säsong i Hockeyettan och hittills har man gjort det okej utifrån förutsättningarna man har. Inför den här säsongen har man bytt tränare och Per Lundell, som fick sparken från Forshaga i vintras har tagit över rodret. En meriterad tränare som har en utmaning framför sig. Malung har i år en betydligt svagare trupp än vad man haft tidigare upplagor, och många tippar laget på en bottenplacering. Hittills har man fått en tuff start och för tillfället har man samlat ihop till fem raka förluster.

För Borlänges del har man haft en turbulent uppladdning inför seriestarten. Mitt under försäsongen fick man stänga igen verksamheten efter ett coronautbrott vilket ledde till att laget missade stora delar av sina träningsmatcher och träningar, något som märktes i början av serien. Man fick se sig besegrade av både Köping och Lindlöven tidigt, två lag som Borlänge vanligtvis brukar vinna mot. Nu har däremot maskineriet tuggat igång och Borlänge har med sig två raka storsegrar in till den här matchen mot Mariestad och Grums.

Tappat offensiv kraft

Borlänge har likt Malung en svagare trupp i år än vad man haft tidigare säsonger, men klasskillnaden mellan dessa två lag är markant fortfarande. Gästerna har ett brett lag med flera duktiga spelare och främst är det Markus Persson som sticker ut. 31-åringen från Mockfjärd får anses som en av Hockeyettans bästa spelare och forwarden har ett otroligt öga för det offensiva spelet. Förra säsongen gjorde Persson hela 63 poäng på 34 matcher vilket var sju poäng bättre än tvåorna Viktor Ehn och Joakim Axman.

Malung har tappat flera av sina ledande spelare inför den här säsongen och Felix Fjällkeborn, Kristian Ferletak, Oskar Olsson och Emil Ax har samtliga försvunnit för andra klubbar. Vad har dessa spelare gemensamt? Jo, alla spelare placerade sig på första- till fjärdeplats i den interna poängligan vilket vittnar om ett stort offensivt tapp. Här möter man ett Borlänge i fin form, samtidigt som Malung har fem raka förluster med sig in till den här matchen. Dagens gäster brukar kunna vara målglada och jag tror det finns stor chans att man kan vinna med en hel del marginal här. Borlänge –2 spelas till 1.98.

Speltips.se ger tipset:

Borlänge –2 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 20/10 kl 15.20

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.