Speltips:

Jag väljer att spela på X2. Min investering i detta spel blir 1/5 units!

Spela här på:

X2 hos Bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 20/10 kl 10.33

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i nio raka inbördes möten.

  • Elfsborg har löst spelet i sju av deras åtta senaste ligamatcher.

  • Örebro har endast vunnit en av deras fem senaste ligamatcher.

  • Elfsborg kommer senast ifrån en 4-0 vinst över Falkenberg.

  • Örebro tappade två nyckelspelar i sommarfönstret, Filip Rogic och Carlos Strandberg.

Blandat och gett

Hemmalaget Örebro SK har som vanligt blandat och gett rejält i årets ligaspel. Förra säsongen vilade klubben tryggt i mitten och hamnade till slut på en nionde plats i tabellen. Den nuvarande säsongen är inget undantag, efter 27 omgångar hittar vi återigen laget på en nionde plats. Ligaspelet har pendlats mellan höga höjder och väldigt djupa dalar. Under måndagen tar Örebro emot Elfsborg hemma på Behrn Arena. Med endast tre omgångar kvar har egentligen ingen av dessa två lagen något att spela för. Topplaceringarna är utom räckhåll medan avståndet till bottenstriden är alldeles för långt.

Örebro kommer till måndagens match med endast en vinst på deras fem senaste ligamatcher. I sommarfönstret tappade klubben två av vårens främsta spelare, nämligen Filip Rogic och Carlos Strandberg. Duon stod för hela 19 mål och fem assist den här säsongen. Det är ganska självklart att dessa har lämnat ett tomrum bakom sig. För Rogic gick flyttlasset till Ryssland medan Carlos Strandberg återkallades till Malmö FF för att lånas ut till saudiarabiska Al-Hazem FC. Måndagens match spelas på konstgräs, men det är ingen konstighet eftersom båda dessa lagen använder sig av det underlaget.

Formkurvan pekar uppåt

Likt hemmalaget befinner sig även bortalaget i det så kallade ingenmanslandet. Gästerna Elfsborg började säsongen ganska starkt men föll sedan in i en väldigt formsvag period. Men Borås-klubben ser nu ut att har kommit upp på fötterna igen och bjudit på flera fina prestationer under den närmaste tiden. Elfsborg har endast förlorat en av deras sju senaste matcher i Allsvenskan. De kommer senast ifrån en övertygande 4-0 vinst över Falkenbergs FF.

Bortalaget satte även käppar i hjulet för mästarna AIK när de spelade 1-1 på Borås Arena för knappt en månad sedan. Nu väntar alltså Örebro när Elfsborg reser till Behrn Arena under måndagen. Ifall vi blickar tillbaks till tidigare möten kan vi konstatera att Elfsborg trivs väldigt bra mot just Örebro SK. Spelet har suttit i hela nio raka inbördes möten som spelats under de närmaste tre åren. Med en betydligt bättre formkurva väljer vi att använda oss av dubbelchansen till gästernas favör!

Speltips.se ger tipset: X2

Högst odds hittade jag 20/10 kl 10:33 hos Bethard som ger 1.58. Min investering i detta spel blir 1/5 units!

X2 hos Bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 20/10 kl 10.33

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.