Joakim Östman|20 november, 2021, 13:00

Jag väljer att spela på Real Madrid i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Real Madrid visade fin form inför landslagsuppehållet med tre raka segrar.

  • Spelet sitter i det tolv senaste inbördes mötena.

  • Granada har inte imponerat hittills under La Liga säsongen.

  • Real Madrid har det klart bättre laget och givna favoriter i detta mötet.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Real Madrid att vinna hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Höga krav

Ligatvåan Real Madrid har stått för en klart godkänd säsong hittills med deras tjugosju inspelade poäng. Med en match mindre spelad än serieledarna Real Sociedad får man säga utgångsläget ser gynnsamt ut. Trots detta finns det en del frågetecken som behöver rätas ut om Real Madrid ska utmana på alla fronter denna säsongen. Hittills sett till säsongen har Real Madrid pendlat för mycket i deras prestationer. Stundtals har de visat prov på deras extremt höga nivå och då är det inte många klubbar ute i Europa som matcher Real Madrid. Får de till en jämnhet i spelet ser jag Real Madrid som givna favoriter till La Liga titeln. Nygamle tränare Carlo Anchellotti har även fått en hel del kritik, på grund utav att många anser att Real Madrid saknar en tydlig spelidé. Det såg likväl klart bra ut med tre raka segrar inför uppehållet och det är ett självsäkert Real Madrid som tar sig an Granada.

Hemmalaget Granada har inte fått en önskad start på La Liga säsongen där de bara lyckats ta elva poäng. På tolv spelade matcher är det inte tillräckligt bra vilket syns med en sjuttonde plats i ligan. Granada som har slutat på övre halvan av La Liga det två senaste säsongen hade givetvis högre förväntningar på denna säsongen. Granada tycktes dock hitta formen mer och mer inför landslagsuppehållet. Där de bara förlorade en av deras fem senaste matcher, vilket var i senaste matchen mot Espanyol. Likväl är det något att fortsätta bygga vidare på nu när ligaspelet återigen drar igång.

Statistiken talar

Trots att det finns frågetecken kring Real Madrid finns det givetvis också många utropstecken. Framförallt tycks äntligen Vinicius Junior hittat en jämnhet i hans prestationer och han har på sistone varit en av Europas hetaste spelare. Tillsammans med Stjärnanfallaren Karim Benzema har de bildat ett grymt samarbete vilket lett till att Real Madrid varit sylvassa framåt. Real Madrid har haft ett enormt övertag på söndagens motståndare Granda där de har vunnit det senaste tolv mötena. Senast Granada slog Real Madrid får vi leta oss tillbaka så långt som till 2013 vilket är en otrolig statistik.

Det gör att inför detta mötet ska de inte vara något snack, här är Real Madrid givetvis favoriter. Real Madrid har visat att de håller en hög klass under inledningen, med tre raka segrar ger de oss ingen anledning att inte tro på Los Blancos i detta mötet. Trots att Granada har spelat klart bättre på sistone talar inte mycket för att Granada ska kunna störa här. Real Madrid har den klart starkaste truppen och detta är en match de bara ska vinna. Givet dessa förutsättningar synar jag en komfortabel Real Madrid seger i detta mötet.

fotboll, La Liga
|
units: 3/5 - spelstopp: 16:15
Granada - Real Madrid
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.