Daniel Jacobsson|20 november, 2023, 14:10

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Grekland måste gå för det.

  • Frankrike gjorde 14 (!) mål mot Gibraltar senast.

  • Att underspelet står i favorit inför det här mötet utnyttjas.

Ingenting att förlora

Förutsättningarna inför den sista kvalomgången är enkla för Grekland. Det ser onekligen väldigt tufft ut eftersom Nederländerna möter Gibraltar på annat håll. Här möter grekerna dessutom gruppettan och giganten Frankrike, vilket blir ett väldigt tufft möte oavsett förutsättningar för motståndet. Grekland har gjort ett starkt kvalspel men i slutändan ser det ut att bli storfavoriterna som avancerar vidare. Det är mötet med Nederländerna på hemmaplan under senaste samlingen som avgör allting, där Virgil van Dijk klev fram och avgjorde från straffpunkten i matchens sista sekund – i favör Holland.

Grekland måste vinna. Det är en tuff uppgift eftersom Frankrike står på andra sidan, men man måste gå framåt för att ta alla poängen. Det räcker inte med kryss, det räcker alltså inte att ställa sig lågt och hoppas på att Nederländerna tappar poäng mot lilla Gibraltar. Grupptvåan måste förlora mot Gibraltar medans Grekland vinner mot Frankrike – så, vad har man att förlora?

Gjorde – minst sagt – jobbet!

Frankrike fick jubla både en och två… nej, 14 (!) gånger mot Gibraltar på Stade de France i veckan. Snacka om överkörning, det var också fransmännens största seger någonsin. Kylian Mbappe noterades för drömmål, poäng i massor och 90 minuter av show. Han, tillsammans med övriga superstjärnor i mörkblått, gjorde onekligen jobbet mot Gibraltar. Den stora segern visar också att man kan motivera sig själva att spela även när förutsättningarna är att man är klara för EM. Om man kan göra det även i Grekland blir det en ny målfest – oavsett vad spelbolagen säger. Det är inte rätt att underspelet är favorit i den här matchen inför tisdagens möte.

Grekland har ingenting att förlora här och kommer gå för det. Frankrike har redan vunnit gruppen överlägset, spelade väldigt öppet och offensivt senast och vill såklart avsluta med åtta raka segrar. Fransmännen har en trupp som räcker och blir över när det kommer till bredd och spets. Flera spelare är spelsugna och redo att ösa på även i det här mötet. Vi spelar Över 2,5 mål till 1.95 med glädje här.

fotboll, em-kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Grekland - Frankrike
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.