Axel Olsson|20 november, 2023, 12:19

Jag väljer att spela på över 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kroatien behöver vinna för att vara på säkra sidan. Då är EM säkrat.

  • Armenien har ingenting att förlora. Hade en hel del offensiva aktioner i senaste matchen mot Wales.

  • Kroatien borde vunnit stort i senaste matchen mot Armenien. Hade ett enormt tryck men var slarviga framför mål.

Gäller att säkra EM-biljetten

Kroatien har allt i egna händer inför sista omgången. Turkiet är redan klara för EM och än så länge är det Kroatien som har den andra topp 2-platsen. De kan dock utmanas rejält av Wales om de lyckas vinna deras sista match mot Turkiet. Då blir Kroatien pressade att vinna mot Armenien och det är lika bra att ha den målsättningen redan ifrån början. Klasskillnaden är tydlig och det är ett möte som Kroatien bör vinna ganska bekvämt. De blev endast en 0-1 seger i det första mötet mot Armenien, men det borde slutat med en storseger.

Kroaterna hade ett enormt tryck och skapade massvis med stora målchanser, dock saknades skärpan i sista tredjedelen. Nu lirar de i hemmaborgen och de är tillbaka i vinnarspåret efter senaste segern mot Lettland. Kroatien har kvaliteten för att lösa den här sista uppgiften, allt annat skulle vara en extrem besvikelse. Vi tror på en bättre skärpa i returen och att Kroatien lägger ner ett hårt arbete för att inte skapa någon allt för spännande avslutning. De har offensiv kvalitet för att såra gästerna.

Ingenting att förlora

Armenien har tyvärr redan åkt ur det här kvalet. De har ingenting att spela för i sista omgången mot tvåan Kroatien. Men ett avancemang var inte särskilt väntat och det ska ändå sägas att de har gjort ett bra kvalspel utifrån förväntningarna. De var med i kampen om topp 2 ett bra tag och satte press på favoriterna – det räckte dock inte hela vägen. Trots uttåget var Armenien fortfarande på hugget i senaste matchen mot Wales.

De hade flera offensiva aktioner och fick med sig ett 1-1 resultat därifrån. Det var en stark insats och ett oavgjort resultat som gjorde Wales väldigt besvikna. Armenien kan använda den här matchen också till att våga spela en offensivare fotboll och vi har sett vilken effektivitet de har haft i sista tredjedelen. Vi tror dock att gästernas försvar kommer få det hett om öronen mot ett Kroatien som håller flera nivåer högre. Förhoppningsvis bjuder Armenien upp till spel och då kan det bli en mer målrik match än det första mötet.

fotboll, EM kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Kroatien - Armenien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.