Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Linköping är ett av SHL:s sämre lag och just nu innehar man en tolfteplats

  • Luleå har haft en sämre period bakom sig men vann senast mot ett skickligt Örebro

  • Linköping har hittills haft svårt mot bättre lag och poängen har oftast kommit mot lag längre ner i tabellen

  • Luleå har chans att haka på lagen ovanför vid en seger och tre poäng är då ett måste

  • Luleå har vunnit åtta av de tio senaste matcherna mot Linköping

Tappade en 3–0-ledning – vann ändå

Linköping har precis som tidigare säsonger haft det tufft under inledningen, och så även i år. Men det har sett bättre ut senaste tiden. Senaste fem matcherna har man skrapat ihop fem vinster och det har gjort att Bert Robertssons gäng hoppat upp från en negativ kvalplats. Dock ser jag inte riktigt hur Linköping ska kunna lyfta och klamra sig fast vid en slutspelsplats. Mycket talar för ytterligare en bottenstrid.

För Luleås del har man haft det tufft på sistone. Det defensiva och tajta spelet som vi är vana att se har inte alls visat sig utan istället har det varit öppnare matcher som inte alls gått Luleås väg. Trots det tror jag att vi kommer att få se Luleå i tabelltopp inom kort. Laget är så pass bra och man har sedan tidigare ett stabilt grundspel som kommer att kugga i den närmsta tiden. Senast mot Örebro tappade man en 3–0-ledning men vann senare under förlängningen, en oerhört viktig seger efter tre raka förluster.

Krävs en jämnare nivå för att lyfta

Luleå har inte alls gått att känna igen på sistone, men här tror jag att man är det starkare laget. Linköping har sprattlat till den senaste tiden här och där men segrar mot Oskarshamn och Leksand slår inte lika mycket som vinster mot lag högre upp i tabellen. Ska Linköping lyckas kliva högre upp i tabellen än vad man är nu så krävs det bättring och man måste över tid visa att man kan hålla en jämnare nivå, oavsett motstånd.

Här stöter man på ett Luleå som haft det tufft, men samtidigt så kommer alla lag in i sämre perioder och Luleå har tidigare visat att man besitter en otroligt hög högstanivå. Senast mot Örebro tog man en livsviktig seger och nu åker man ner till Linköping med en positiv anda. Luleå har goda möjligheter till en seger här enligt mig och jag tror man tar den chansen mot ett betydligt svagare Linköping. Rak tvåa spelas till 2.06.

 

Speltips.se ger tipset:

Luleå vinner hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 19/11 kl 22.55

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.