Daniel Jacobsson|20 november, 2023, 12:00

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Österrike är klara för EM och kan mycket väl hota Tyskland på hemmaplan den här kvällen.

  • Tyskarna förlorade mot Turkiet senast och vill göra allt för att avsluta samlingen snyggt.

  • Tyskland, med Nagelsmann, spelar en väldigt offensiv fotboll för stunden.

Klara för EM

Österrike kastade ur Sverige från snacket om avancemang tidigt. Nu har man avslutat kvalspelet med matcher mot Estland och Azerbajdzjan, samtidigt som man haft sikte på träningsmatchen mot Tyskland ett tag. Åtminstone under den här samlingen där man får ut mer av att möta tyskarna än något annat. Det blir lite mästerskapskänsla på den här matchen. Man har säkrat biljetten och möter nu hemmanationen under det kommande mästerskapet. Hur står man upp mot den här typen av landslag? Sverige var katastrofala i kvalet, men där var Österrike väldigt starka och det även mot stornationen Belgien. Man visar prov på att man kan utmana de allra största.

Nu möter man ett Tyskland med ny förbundskapten som vill lägga det mesta krutet offensivt. Österrike skall hyllas för avancemanget och spelar inför ett fullsatt Ernst Happel, som de flesta motståndarna har svårt att komma till. Österrike är väldigt starka på hemmaplan och skall kunna ha sitt ord i det här mötet på både ett och två sätt. Jag tror på en målrik tillställning.

Tappade ledningen

Jag hyllade Julian Nagelsmann och Tyskland inför mötet med Turkiet senast. Ett Turkiet som redan var klara för EM inför det mötet och kunde fokusera starkt på den landskampen. Nu väntar nästa tuffa motståndare som är klara för mästerskapet, nämligen Österrike, dessutom på en tuff bortaarena där tyskarna inte kommer få någonting gratis. Det här är tyskarnas väg mot värdskapet i kommande mästerskap och Österrike är en kanonmotståndare att avsluta den här samlingen med. Det som oroar är defensiven, där är man inte tillräckligt skarpa ännu och det öppnar för spelet.

Framåt har man en enorm kvalitet och man såg senast att Nagelsmann satsar allt på ett kort där. Det finns för mycket kvalitet för att sätta för många vid sidan. Kai Havertz fick utgå från vänsterback (!) i mötet senast, det säger en hel del och han blev också målskytt. Får vi se honom där – igen? Nja, tveksamt, men vi kommer få se ett Nagelsmann-ägt landslag som spelar en riktigt offensiv och underhållande fotboll. Det är inte nu spelidén skall sitta perfekt, det är ett bra tag till mästerskapet och man har tid på sig.

fotboll, landskamp
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Österrike - Tyskland
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.