Speltips:

Jag väljer att spela på Brighton under 1,5 mål. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

Brighton under 1,5 mål hos bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 19/12 kl 18.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sheffield United är obesegrade på bortaplan i ligan

  • Brighton löser underspelet i fyra av sina sex senaste matcher

  • Sheffield United har släppt in tredje minst mål i Premier League den här säsongen; sexton stycken

  • Spelet har suttit i tolv av Sheffield United’s fjorton senaste matcher

  • Sheffield United är det femte bästa laget på resande fot i Premier League

Kommer Potter lyckas störa nykomlingarnas facit?

Det är den klassiska avsparkstiden inom engelsk fotboll som gäller när Sheffield United reser söderut för att besöka den spektakulära arenan Falmer Stadium. Potter och hans kollektiv har inte lyckats vinna en match sedan man besegrade Arsenal på Emirates för första gången i historien och här lär man få kämpa för att hoppa tillbaka på vinnarspåret. Sheffield United är som bekant nykomlingar inför denna säsongen, men oj vad man har imponerat. En sjundeplats i tabellen är vad man mäktat med hittills, blott en poäng ifrån europaplats. Samtidigt huserar Brighton på en instabil trettondeplats i tabellen med sina tjugo inspelade poäng.

Det är heller inte något formstarkt Brighton vi får se under lördagseftermiddagen. Många trodde nog, med all rätt, att Brightons form skulle vända efter segern på Emirates, men så blev det inte. Sedan dess har man noterats för kryss mot såväl Wolverhampton som Crystal Palace. Inga skandalösa resultat såklart, men formen är fortfarande inte övertygande. Addera därtill att Brighton löser spelet i elva av sjutton matcher denna säsongen, och att man gjort under två mål i fyra av sina sex senaste matcher.

Obesegrade på bortaplan

Sheffield United är självfallet det lag från fjolårets Championship som väckt störst beundran, mycket på grund av den solida defensiven man visat upp. Sexton insläppta mål efter sjutton omgångar talar sitt tydliga språk, ett facit som dessutom gjort att man är det lag som släppt in tredje minst mål i hela Premier League. Man släpper ofta in mål, det ska vi inte sticka under stolen med, men mycket mer än ett mål brukar det i regel inte bli. Sheffield United löser underspelet i femton av de nitton matcher man hunnit spela som nykomlingar. Ruskigt fina siffror som vi sällan får se från ett nyuppflyttat lag.

Annat intressant och beundransvärt facit är att laget faktiskt inte förlorat på bortaplan än. Detta trots att man spelat åtta matcher på resande fot, och att motståndet ibland varit tufft. Man placerar sig på en femteplats i en tabell över bortalag i Premier League.

På skadelistan hittar vi faktiskt ingen, varken hos Sheffield United eller hos Brighton. Det är två friska lag utan avstängningar som drabbar samman, därmed inga ändringar i förutsättningarna på det hållet. En tajt match väntar, här tror jag dock att Brighton lär stöta på problem. Brighton under 1,5 mål klickas på Bethard!

Speltips.se ger tipset:

brighton under 1,5 mål hos bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 19/12 kl 18.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.